Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Històries al.lucinants dels petits cangurs a Tasmània

Publicat el 26 de juny de 2009 per rginer

Els wallabies, petits cangurs, que viuen a Tasmània, també volen aprofitar les plantacions de cascalls al sud de l’illa ! Anem a pams; Tasmània és el primer productor mundial d’opi per finalitats farmacèutiques, com són la morfina i codeina. Hi ha més de 500 productors de cascalls, i l’opi és una droga analgèsica i narcòtica que s’extrau dels caps d’aquesta planta. Abasteixen el 50% a tot el món.
La gent del sud de Tasmània han vist i veuen grans cercles dins els camps d’opi, i els era una mica misteriós i al llarg dels anys s’han explicat les històries més inversemblants.
Finalment s’ha descobert el misteri.
Els petits wallabies entren als camps, mengen els caps i les llavors de la planta, i comencen les al.lucinacions i estàn tan contents que comencen a fer cercles i a saltar de forma esborrajada, fins a caure a terra.
Quan desperten (pocs minuts després), marxen a corre-cuita, en grups,  però els seus moments d’alegria no els hi treu ningú.
Els propietaris d’aquestes plantacions, considerades les més segures del món, sempre vigilen; homes i dones que entren per robar ( l’any passat hi van haver-hi 17 robatoris i 2,280 unitats de caps d’opi desapareguts. D’aquest nombre de caps d’opi, 551 van ser de tebaïna, i perill potencial de mort si es consumeix).
Després de 40 anys, ara es plantegen augmentar la seguretat, perque no només els wallabies entren als camps, també les ovelles i en aquest cas pot haver-hi perill, ja que la gent pot fer una ‘costellada’ amb carn de xai que han estat menjant ” floretes ”.

La fotografia del petit wallaby en un camp de cascalls ….. i en l’arxiu un dibuix explicatiu de la planta, una mena de rosella. 


  1. L’empenteta final que em va convencer per tornar-m’hi a posar va ser el video de mesvilaweb dels 5 anys, on vaig veure’t-hi a tu i a d’altres que fins fa ben poc eren noms sense rostre.

  2. Antigament, a pagès, es posava el cascall en bossetes de puntes i així , ben bufó , es col.locava sota del coixí del infants perquè dormissin plàcidament… Santa Innocència!
    I és per això que en castellà es diu “adormidera”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.