Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Hipocresia vergonyosa i cruel

Publicat el 12 de juny de 2007 per rginer

Llegeixo avui una carta al Director de Vietnam News del propassat 6 de juny 2007, signada per Mr Landis, Secretari de la Britain-Vietnamese Friendship que no puc deixar de fer-ne una petita traducció, per el seu contingut, per la seva denúncia, per l’actitud vergonyosa i hipòcrita d’una empresa com Dow Chemical.

És una prova més del món en el que vivim, de les injustícies existents als continents més pobres, de com intenten, els autors de tot el que passa al món, netejar les seves conciències.
”’ Senyor Director ‘:
Dow Chemical, fabricant de l’herbicida agent orange, hipòcritament, fomenta i ajuda en campanyes per l’ús de l’aigua neta i preservar la salud dels pobles i el medi ambient. És l’empresa que promou una cursa arreu del món, ‘ Blue Planet Run Foundation’ en 16 països diferents i així concienciar a tots els pobles a fer-ne ús de l’aigua de forma sostenible i no contaminar-la.

Kelly Holmes (U.K.), medallista d’or de Jocs Olímpics ), ha expressat la seva satisfacció de com les grans empreses volen implicar-se en ajudar el medi ambient i que l’aigua sigui un bé per els pobles i puguin beure sense perill.
Mentrestant, puc aplaudir aquesta cursa, però jo, en nom de 3.000.000 de vietnamites amb discapacitats físiques i psíquiques greus, condemno enèrgicament aquesta campanya de Dow Chemical.

No es pot ser més hipòcrita que una empresa com Dow Chemical col.labori, ”sense ànim de lucre”, en aquesta cursa per el manteniment de les aigües netes arreu del món, quan és precisament aquesta empresa qui ha contaminat de forma indiscriminada rius, llacs, canals, en molts països, fins i tot el Golf de Mèxic, l’Índia, i els mateixos EE.UU.

Dow Chemical, Monsanto i 35 empreses més hauràn de declarar davant el judici que es farà el proper 18 de juny, davant la reclamació de responsabilitats i compensacions de totes les víctimes de l’agent orange.

Involucrar-se en campanyes i promoure la seguretat i salubritat de les aigües del món, és més que una hipocresía; és un insult envers l’ésser humà.”
Signat – Len Aldis

He triat aquesta fotografía de la collita d’arròs a Viêt Nam, on després de l’ecocidi, la lluita i els esforços de la gent, han pogut netejar la terra i fer que l’arròs torni a crèixer en aigües netes.

Avui, però, ja he escrit en altres posts, ténen un perill de contaminació per manca d’infraestructures, però que ja han posat fa temps fil a l’agulla. Saben que preservar la terra, els boscos, els rius, és el futur i la seguretat de pau en el seu país.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.