Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Haiti

La dona plorant la mort de la seva neboda de 8 anys; motiu: el còlera. L’enterrament a la Cité Soleil a Port-au-Prince, en un abocador. Diumenge 14 de novembre 2010.
Més de 1000 persones han mort ja del còlera i molts més estàn hospitalitzats. En tot el país la gent pateix ja de diarrees, vòmits i febre.

Era una desgràcia que ja es podia preveure després del terratrèmol. El gran país, veí,
‘arsenal de la pau’, i que ha tingut sempre, sempre, moltíssima incidència en el futur d’aquest petit país, no sembla que els seus sentiments mirin a aquest poble, de raça negra, desgraciat per haver estat el segon país del continent americà que va aconseguir la seva independència i el seu delicte va ser que eren negres, antics esclaus, els blancs no hi eren a Haití, però sí molt a prop on encara els esclaus eren negres, no pas lliures.

No és un terratrèmol, ni un tsunami, ni un cicló, ni una invasió, la gent va morint de còlera !! Secle XXI ……  He posat aquest apunt en la categoria de ‘ Camps de refugiats del món oblidats’, perque considero que sí, que ho és un camp de refugiats, tot un país, tot un poble.

Angoixa i tristor …. molta, moltíssima. Em costa de respirar aquest aire net i pur que tenim avui en el nostre país quan veig aquestes imatges, quan llegeixo la correspondència, quan el món està cada vegada més podrit.

Una mica d’història de Haiti   http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/156734


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.