Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Gran Barrera del Corall: Retorn a Cairns

Publicat el 27 de gener de 2008 per rginer

Seguint les normes, abans de les quatre de la tarda, salpem de Michaelmas Cay rumb a Cairns. Tornem a fer ‘l’estàtua’ i la tripulació fa el recompte de passatgers. Hi som tots.

Novament vaig recordar al matrimoni Thomas i Eileen Lonergan, de Baton Rouge, Nova Orleans que mai van tornar a terra, un dia del mes de gener de 1998. Aleshores no feien recomptes de la gent. Va ser tot molt misteriós, però sí que és veritat que no es pot sobreviure en un d’aquests illots i si fas l’intent de nedar i cercar un illot més gran, pots trobar-te amb zones d’aigües profondes on habiten els taurons i altres peixos perillosos.
Vaig estar mirant el mar, el color blau intens, l’illot fins que va desaparèixer de l’horitzó.

”””Barrera del Corall, 280.000 o potser 340.000 km2. Una extensió de 2.500 kms. Més gran que Itàlia o el Regne Unit. Encara ningú es posa d’acord on comença i on acaba, però penso que tots coincidiran en que és molt, molt gran. I sobretot, cal saber que és un habitat absolutament vital; és l’equivalent de l’oceà a la selva amazònica.

1.500 espècies de peixos; 400 tipus de coralls; 4.000 varietats de mol.luscs.
3.000 esculls separats; més de 600 illes i illots.
Per a mí es tracta d’un país, una unitat, un món que pertany al regne animal i que en certa manera l’envejo.
Però, hi ha alguna persona humana que sàpiga exactament el cens d’aquest país  ? Penso que ha de ser difícil de conèixer amb exactitut aquest món i els seus habitants i  caldria fer-ho, amb el perill del canvi climàtic tot just  a la volta de la cantonada per culpa dels invasors i colonitzadors: el món civilitzat i correcte.
Arribem a Cairns. Cansada, però amb una emoció mai viscuda d’haver pogut veure aquest país animal amb els meus propis ulls, ignorant totalment la gent sentada al meu costat.
Torno a l’hotel, a la civilització,  i començo a caminar per el Passeig Marítim i fent el xafarder abans d’arribar al ‘Bull Bar’ on m’espera un altre sopar, aquesta vegada probarem el ‘barramundi’ un peix deliciós.
La selva tropical, el rainforest, ens espera demà. 

”””


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.