Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Foc a Kangaroo Island

Desde fa una setmana hi han tres incendis a Kangaroo Island ( sud d’Austràlia ) que ja han arrasat més de 5.000 ha. Segueixo la notícia, ja que va ser una de les sorpreses del meu viatge per Austràlia i estic mirant si ha arribat a la propietat anomenada ‘Kelly Hill’ on vaig ser en un lloc veritablement emblemàtic, preciós i únic.

Ara aquesta propietat pertany al Govern. Kelly Hill la va vendre al Govern i els seus descendents i familiars es van estirar dels cabells. Teníen pastures, camps de conreu, una finca extraordinària, al centre de l’illa. El seu marit va morir, i ella amb el seu fill va intentar continuar amb la finca, però no es va veure capacitada per fer-ho.
Aleshores va decidir vendre al Govern totes les 2.180 ha., i avui és el ‘Kelly Hill Conservation Park”.
Sorprèn veure la casa tant petita on vivíen i sorprèn encara més la flora i la fauna que et pots trobar en aquest indret.

”””De moment, podeu veure una fotografia amb els cangurs, símbol d’aquest país, emblemàtics, simpàtics, tranquils, però no t’hi pots apropar gaire. Marxen ràpid, i ja sabeu, a saltirons, que és el que desitges, per  veure si pots fer una bona fotografía del moment !


En aquest lloc vaig conèixer diferents tipus d’arbres d’eucaliptus, arbusts, flors i que vaig anar fotografiant i ara poc a poc vaig trobant tota l’informació.
Vaig fer la visita amb un xicot alemany i que ja fa anys que viu a Austràlia, molt eficient i em donava tot tipus d’explicacions tant científiques com històriques acurades i sempre en el moment just i oportú. Es coneix Kangaroo Island a la perfecció; tots els racons de l’illa. Una curiositat; la costa sud de l’illa la tempertura de l’aigua del mar és 10 graus més freda que a la costa nord !! Conseqüència; al sud tot és salvatge, ferestec i un habitat perfecte per els lleons marins australians que ténen les platges a la seva disposició i al nord és on són els dos pobles més importants, petits i on un pot anar a la platges paradisíaques, i estiuejar ( sobretot la gent d’Adelaide).

Hi han tres pobles importants; Kingscote a la costa nord i on es troba el petit aeroport; Penneshaw, on arriben els ferrys provinents de Cape Jarvis ( Adelaide) i Parndana, al bell mig de l’illa. Estàn classificats com a pobles, perque hi ha com a mínim un ‘pub’ ……. Tots els altres, molt petits, no els consideren pobles, perque no tenen el pub on poder prendre una cervesa i petar la xerrada.
 
I l’altra curiositat és la mel de les abelles de Liguria ( Itàlia ) introduïdes a l’illa l’any 1880 per el Dr. August Fiebig amb els 12 ruscs portats directament d’Itàlia i mai han introduït cap altra abella a l’illa. La mel és absolutament autèntica d’aquestes abelles de Liguria ….. però a Kangaroo Island, a les antípodes. Vaig tastar aquesta mel, en un dels dos llocs  on en ténen i és boníssima. Malhauradament amb totes aquestes mesures de seguretat que s’han de passar als aeroports, no vaig poder portar-ne un pot. També perque el pes no m’ho permetía i les mesures de quarantena, pel que fa als aliments, que hi ha als aeroports d’Austràlia són extremadament dures i de vegades ben ridícules. Mentres esperes el teu equipatge hi ha un o dos policíes a prop teu i una vegada tens la maleta al teu costat, un gos puja literalment sobre el teu equipatge a olorar si portes algún aliment.

Segueixo en contacte amb en Rudi, per anar aclarint una mica més pel que fa als noms de la flora i la fauna i perque és un pou d’informació de la zona.
Del nord del continent hem passat al sud; de Darwin a Adelaide; aproximadament uns 4.000 kms.


””’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.