Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Equidna: Una anomalía

Ja vaig explicar que Austràlia és una arca de Noé i vaig tenir el priviligi, el goig, i la emoció de poder veure un mamífer anòmal que no ho és: l’equidna . Està considerat dins el grup dels monotremes i no es coneix exactament quans anys fa que és al món i el per què de la seva evolució. És clar que en un lloc com Austràlia aquestes coses passen i encara avui hi han nous descobriments. Sembla un porc espí, però no us equivoqueu; un equidna és una meravellosa anomalía de la natura. 

Monotrema significa obertura en grec, perque el seu sistema urinari, excretori i reproductiu conflueixen en un sol forat.

Són uns ‘mamífers’ que ponen ous. La femella pon l’ou i el protegeix dins el seu cos, com una incubadora, durant vuit mesos.
Però, el més extraordinari, és que el petit equidna és alletat per la seva mare, com els mamífers normals.
Encara avui no se sap ben bé d’aquesta anomalía d’aquest equidna, que és com una barreja de rèptil i mamífer.
Vaig fer la fotografia tot caminant per l’illa Kangaroo al sud d’Austràlia, prop d’Adelaide. Va aparèixer de sobte buscant menjar. És herbívor.
L’equidna viu a Austràlia, Tasmania i també a Papua Nova Guinea.
Poder veure un monotrema en plena llibertat va ser veritablement emocionant i encara més quan vaig poder fer les fotografíes apropant-me sense fer soroll.

””””null””””


  1. Aquesta anomalia deliciosa (i el paradigmatic ornitorinc) demostra que déu (digues-li com vulguis), en algun moment creatiu, va tenir sentit de l’humor.

    Aquest pseudoreptil pelut es una ‘obertura’ a l’esperança de que déu torni a somriure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.