Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Els infants també tenen el dret a votar – World’s Children’s Prize Foundation

Dimecres, 1er de setembre, els vots de 7,1 milions d’infants d’arreu del món van anunciar el resultat de la votació per escollir ”L’Heroi en defensa dels drets dels infants de la última dècada”. El Premi es va atorgar en una cerimònia molt emocionant a Estocolm, presidida per la Reina Sílvia. Nelson Mandela i Graça Machel van ser els guanyadors.
La competència era molt forta, perque els nominats són gent que al llarg d’aquests últims anys han estat i són, dones, homes, nens i nenes que lluiten i defensen els drets dels infants en els seus països; Sudan, India, Cambodja, Zimbawe …..

La cerimònia va ser conduïda per infants de més de 25 països i dirigida per la Reina Sílvia de Suècia.

24 milions d’infants de 53 500 escoles de 101 països del món donen suport a WCPRC — World Children’s Prize for the Rights of the Children–. Aquesta organització vol promoure un món millor per els infants i que tothom respecti els seus drets. WCPRC ha donat i donarà un gran suport personal, educatiu als infants que pateixen violacions, treballs forçats, tortures, maltractaments, i la seva finalitat es poder oferir educació i estudis i fer-los sortir del seu particular forat negre.

El més interessant és quan es convoquen les eleccions per donar el premi a l’heroi de l’any i totes les escoles del món inscrites en la WCPRC estudíen i coneixen situacions límit d’infants i els seus herois. Van estudiant els països, la gent, els problemes i per damunt de tot aprenen a que han de ser respectats.
Quan arriba el dia de les votacions, les urnes estàn ja preparades, les paperetes amb el nom de la persona que mereix el premi, i tots exerceixen aquest dret de votar que només els adults poden fer.

Vaig rebre ja fa temps la informació de les votacions dels infants de les escoles dels infants birmans refugiats a la frontera de Tailàndia i també dels que són dins el país, desplaçats, en escoles amagades dins la jungla. Feia patxoca veure’ls votar. La mestra m’explicava que durant el trimestre anterior a les votacions van estar estudiant els països, les persones, les violències que exerceixen, els infants maltractats, la pèrdua de llibertat, la prostitució infantil, nens i nenes soldats; van conèixer aquestes persones, van copsar que hi ha esperança. Els infants de les escoles en països d’Europa o EE.UU o Japó o Austràlia aprenen que hi han infants al món que pateixen i ells poden ser protagonistes amb els seus vots que la vida d’aquests infants pugui canviar. S’ha donat ja el cas d’un nen d’una escola a Canadà que es va convertir en nominat i guanyador del premi no fa pas gaires anys, després d’haver près consciència del problema i com molts països del món vulneren aquests drets i fins i tot algún encara no ha signat el protocol a les Nacions Unides.

”Nelson Mandela i jo mateixa estem molt contents i honorats per aquest premi atorgat per els infants. Al mateix temps, continúem amb el nostre més gran respecte  i esperança per els drets dels milions d’infants del món. La missió que ens heu encomanat és enorme, important, única. Però ens hem de preguntar : Com podrem arribar a assolir les aspiracions de tots aquestes nenes i nens ?

Paraules de Graça Machel en rebre a l’Ajuntament (Stadshuset), Bla Hallen, de la Ciutat d’Estocolm el dia 1r de setembre de 2010.

En aquests links podeu trobar informació de la WCPRC (interessant per les escoles del nostre país) i algún video dels nominats al premi que van rebre els vots tan preciosos dels nens i nenes de més de 50 000 escoles del món.

www.worldschildrensprize.org

NominatDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.