Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

El misteri dels flamencs sembla resolt

Publicat el 15 d'agost de 2009 per rginer
Durant l’estiu, sempre tens una mica més de temps per anar llegint notícies i descobertes de diferents àmbits.

Jo sempre m’he preguntat per què els flamencs s’aguanten en una sola pota. És una imatge força coneguda i una postura molt fotografiada. El flamenc és un ocell atractiu, guapo, elegant.
El seu vol és magnífic, bonic. Les fotografíes de centenars, milers de flamencs dins les llacunes són ben conegudes. Els científics, i la gent, sempre s’han preguntat el per què de sobte els veus descansant sobre una sola pota i no tenen preferències, si la dreta o l’esquerra.
Immediatament els biòlegs i científics es van posar a la feina per estudiar aquest fet i trobar una resposta. Per fí l’han trobat: Els flamencs es queden drets sobre una sola pota per regular la temperatura del seu cos.

Van començar a estudiar la teoria si aquesta postura els fa descansar o fins i tot estar preparats per una fugida immediata davant els depredadors. En algunes espècies d’ocells aquestes teories són vàlides, però els flamencs s’hi estan molta més estona i els estudiosos han descobert que en un elevat percentatge s’hi estan molta més estona amb aquesta postura quan són dins l’aigua.
Els científics argumenten : invariablement l’aigua expulsa la calor del cos, i aquest resultat dona suport a la teoria d’una regulació tèrmica del cos del flamenc. Si estan molta estona dins l’aigua amb les dues potes, en comptes d’una sola, perdríen molta més calor del seu cos que la que els convé per la seva salut. També hi han uns altres beneficis amb aquesta postura singular, redueix que els paràsits o altres animalons s’instal.lin en el cos dels flamencs … només ho poden fer escalant sobre una pota !!

Dels companys de TE he trobat aquesta fotografia, bellíssima d’quest ocell que no ens cansem mai de mirar, en un lloc desconegut a Xile.

 

Publicat dins de Natura | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.