Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

El Drac – Nâm Mó’i Nhâm Thin – 2012: Feliç Any Nou

Publicat el 22 de gener de 2012 per rginer
Enguany és l’any del drac en el zodíac de l’any llunar de Viêt Nam. Tots els nascuts els anys 1904-1916-1928-1940-1952-1964-1976-1988 són dracs. L’únic animal mitològic del calendari vietnamita. En un apunt de fa uns anys vaig explicar el mite d’aquest drac vietnamita  
 – clickeu ací –

El drac vietnamita és diferent del xinès. Més allargat, sembla més una serp, amb un cap petit i unes potes amb ungles grans. A Viêt Nam les figures dels dracs estan fetes de fusta o de ceràmica. A mí m’agraden els dracs de ceràmica, perque utilitzen plats, platets, tasses, culleres, taulellets. Són espectaculars. Arxiu: Teulada d’un palau i Drac amagat dins la Ciutadella de Hu’ê.

Els vietnamites que es van casar l’any passat, que van ser molts, esperen ja un infant que naixerà enguany. És el que desitgen, tenir un noi nascut en aquest any, perque porten la sort, la noblesa, la força, el poder, la sabiduria a la família. Si és una nena, ho tindrà una mica més difícil.
Són molt supersticiosos, molt. Quan una parella festeja s’ho miren molt l’any del casament, depenent de l’animal del calendari del zodiac.
El drac d’aigua és el millor any que un pot somiar per nèixer. És l’animal mitològic que viu entre els núvols, el lloc més proper de la terra per arribar al cel. Les noies nascudes en un any del drac tindran prosperitat al llarg de la seva vida, i molta independència i saviesa.
Arxiu: Calendari del 2011 fins el 2022.

Gao Xingjian, Bruce Lee, John Lennon, Ringo Starr, Pele, Nicholas Cage van nèixer en un any del drac.
Els nascuts en l’any del drac són persones sinceres, fortes, potser una mica malacaroses, independents, valents, savis. En definitiva, si et cases amb un home drac, tens el futur assegurat. Les dones, com sempre, no som tan ‘valuoses’. Una dona drac té tots els punts per, ni trobar company i si el troba els divorcis seran una constant.
De ben segur que més d’una noia ha falsejat l’any del seu naixement si desitja casar-se. 
Conec dues noies que mai s’han casat, i viuen plenament dels seus estudis i saviesa. A més una d’elles ha guanyat molts diners.

A Viêt Nam també creuen que l’any del drac, malgrat la prosperitat que sembla que genera, diuen que millor guardar el menjar a casa. La fam apareix en aquests anys.
I de fam aquest país n’ha passat i molta.

El dia 23 de gener 2012 comença l’any lunar, lluna nova. En el nostre calendari estem a dia 23 de gener, en el calendari vietnamita, dia 1 de l’any del drac.

Chúc Mùng Nâm Mó’i Nhâm Thin – Feliç Any Nou a tothom, any del drac.

 


  1. Que el drac et sigui propici.
    A banda que el drac sigui diferent del xinès el calendari, l’origen i tal és el mateix? Sé per gent que conec d’allà per feina que s’estan dues setmanes de festa. Allà també?
  2. … o és potser la constatació de la petitesa de l’èsser humà enfront dels el·lements naturals, del desconegut? o d’un humil tribut a l’existència d’un poder superior i invisible que aquest poble intuex?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.