Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Després de ser amb la mare… Avui 10-J

Mig dormida, i en veure’m un gran somriure i una mirada d’alegria. Li faig cinc cèntims del què passa al barri, el nostre entorn, el Monty i xafarderíes que vaig llegir l’altre dia a la consulta del dentista, sobretot explicant un vestit d’una princesa convidada a un casament reial amb una jaqueta tipus ‘torero’ i la faldilla de color vermell tipus ‘capote’; veure-la va ser un veritable ‘shock’; com també m’hagués agradat que al futbolista Carles Puyol li hagués caigut la tovallola davant una reina, vestida també de color vermell i groc, i veure-li la cara ….. 
L’atmosfera està pesant, fa calor, un dia qualsevol de juliol. Parlem, bé parlo jo, ja que ella no pot ja parlar amb fluidesa. Sí, però, em recorda : Quan arribis a casa no t’oblidis de donar-li de menjar al Monty. L’abraçada és llarga, com sempre, m’apreta amb força i jo també. Ens uneix una complicitat inalterable i emocional, amb molt d’amor i al llarg dels seus noranta-quatre anys ha viscut moltes coses, ha vist molts canvis, ha treballat moltíssim, no va poder anar a l’escola (només fins als 9 anys, al seu poble, la seva mestra Doña Lola) i espera que li expliqui com ha anat tot, per un passeig que ella estima molt.

Viatge de tornada per la carretera escoltant la ràdio; novament quedo sense paraules, quan reprodueixen una transmisió televisiva d’un canal español, d’un pop, sí un pop de la família dels cefalòpodes, que no sé ben bé que fa, menjar-se un molusc que és dins una urna i endevina qui guanyarà un torneig mundial de futbol ! Increïble, quina notícia …  per petar-se de riure, que és el que em passa. Ep …. límit de velocitat, no et passis !!

Certament és un país del TBO, divertit, patètic, i jo contenta de ser ja a casa; ventilador en marxa; i avui a dinar de restaurant de nom Me (manca un puntet sota la lletra e) que vol dir ‘mare’ en vietnamita.
Però abans ja l’he posat el dinar al Monty; se’l menja amb fruicció. Quan em pregunten si és de raça, a mí m’agrada dir que sí, ‘quasi’, és com un ‘Corgui’, els gossets que té la Reina d’Anglaterra i quedo molt bé.

El Monty mirant, i oi que té com una mirada de no entendre res de tot el que està passant ?

El dinar ha estat gratifiucant, excepcional … un pollastre cuinat amb llet de coco i arròs glutinós – sticky rice – i uns rotllets de primavera de veritat – Cha Gio – en companyia de M. una amiga i bonísssima persona. Dues hores ben bones …
Per la tarda, ja informen per la ràdio del contingut de la sentència del TC:  881 pàgines.
Ja no hi ha cap més sortida; les portes s’han tancat defvinitivament, ni peix al cove, ni pactes, ni acords bilaterals …. ja fa temps que aquesta situació és la que és i només en queda una de sortida : Nosaltres decidim: independència.
Em sento, no sé, com si visqués en un país intolerant i amb una dictadura ‘tova’; insultada i humiliada com ciutadana d’un poble que vol viure en pau i ser el que som.

Al meu arxiu tinc guardat aquest poema de JOAN BROSSA :

FINAL
-Havies d’haver fet una altra fi;
et mereixies, hipòcrita, un mur a
un altre clos. La teva dictadura,
la teva puta vida d’assassí,

quin incendi de sang ! Podrit botxí,
prou t’havia d’haver estovat la dura
fosca dels pobles, donat a tortura,
penjat d’un arbre al fons del camí.

Rata de la més mala delinqüència,
t’esqueia una altra mort amb violència,
la fi de tants des d’aquell juliol.

Però l’has feta de tirà espanyol,
sol i hivernat, gargall de la ciència
i amb tuf de sang i merda, Sa Excremència !-

Glòria del bunyol,
ha mort el dictador més vell d’Europa,
Una abraçada,amor, i alcem la copa !

Doncs, això …..  Bon día.

 


  1. Aquella que ens ha obert camí, aquella que ens ha donat la vida i és… com nosaltres… gaudeix-ne dels bocins de vida compartida, de l’amor… Molt maco en Monty… L’estat inflamable, de cada pic més aliè, més arterioscleròtic, més arnat, en crisi total, i no només econòmica. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  2. el Monty (quina mirada més bonica…) i les coses tal com ragen: una dictadura camuflada o endolcida per una paraula, democràcia.
    I un bon Joan Brossa per rematar.
    Molt bonic, Giner!
    I doncs, això, bon dia, flor… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.