Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Cròniques d’estiu 2012 – Bretanya-Breizh

Publicat el 9 d'agost de 2012 per rginer
Tot just vaig tornar ahir vespre de passar tres díes a Cadaqués. I he anat fent fotografíes a dojo de coses que poden ser interessants, com per exemple, una matrícula d’un cotxe francès.

Podem saber que és de la Bretanya-Breizh. S’hi pot veure la bandera i el nom en francès i bretó. En el nostre país aquesta matrícula estaria subjecta a infracció. Són petites o grans coses que emprenyen. Són aquestes coses que cal tenir en compte, perque reflecteixen tan i tan bé qui són els que governen el reino de españa. Una més.
I en aquest cas estem parlant d’una nació centralista i nacionalista al 100%, com és França !

M’he fixat en totes les matrícules dels cotxes francesos i en totes apareix la bandera del departament. Algunes és un logo, però per exemple a Midi-Pyrenées, apareix la bandera occitana.

Afegitó :

Per-Jakez Helias (1914-1995) – Pierre-Jacques Hélias
Escriptor, periodista, professor, defensor i lluitador per la defensa de la cultura i llengua bretona. Autor de la novel.la ”Le cheval d’orgueil’. Claude Chabrol la va adaptar al cinema l’any 1980. No va tenir gaire ressó, malgrat la bona crítica. En Claude Chabrol va manifestar que sempre es va penedir de no haver-la rodat en la llengua bretona.

—  J’aime tous les accents. C’est le sel de la parole et la seule diffèrence qui la sépare de l’écriture. Non seulement l’accent révèle un être humain, mais je me plais à croire qu’il traduit un peu le pays où il vit. —  Per-Jakez Helias.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.