Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Capolls de presseguer – Tê’t Nou Any Lunar

Publicat el 6 de febrer de 2010 per rginer

Els díes 13, 14 i 15 de febrer 2010, celebren a Viêt Nam el seu any nou. Enguany és l’any del TIGRE. Son ràpids per provocar la por, però també tenen moltes indecisions.
Son flexibles, molt, i saben acomodar-se a qualsevol situació que els sorprengui. És el rei de la jungla, de vida nocturna i la seva imatge ens evoca foscor i mal temps. Durant el període de 3 a les 5 de la matinada és quan tornen al seu cau després de la cerca de menjar. 

Ja he enviat la felicitació i els meus desitjos a tots els amics vietnamites. He trobat una fotografia molt bonica de la flor d’un presseguer. En el meus apunts d’altres anys, – ACI –, ja he explicat, com tothom a casa, tenen les branques del presseguer –  HOA DAO – (nord del país) i de l’albercoquer -MAI DAO – (sud del país). Tothom té un arbre o branques amb la majoria de capolls encara sense obrir.

Però avui estic contenta, perque en una floristeria a Gavà he trobat branques de presseguer bord, i immediatament n’he comprat. Les tinc al menjador de casa; amb aigua, i cal tallar sovint una mica la tija, per mantenir la humitat, perque la flor aparegui fins que tota la branca es converteixi en un veritable jardí.

De fet, després de dos díes, molts capolls ja han florit i ja he fet algunes fotografíes.
Crec que és bonic aquest costum; veus com neixen les flors al llarg de tota la setmana i fins començar el Nou Any,  el mateix dia de la lluna nova. És la porta d’entrada a un nou any i a una nova vida.

CH’UC MÙ’NG NÀM MÒI KY DÂN 
Feliç Any del Tigre per a tots els blocaires d’aquesta casa.


  1. Un beset tendre. Estàs molt guapa en la foto dels blocaires de referència amb eixe barret.

    T’estima jbm.

    PS: estic mirant les branques d’albercoquer i són precioses com a  decoració. Al europeus se’ns ha perdut, alguns sentits fondos, en aquest viatge de la humanitat….catxis la mar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.