Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Bangla Desh: Els Rohingya un poble maltractat

Publicat el 22 de juny de 2010 per rginer

Són milers de refugiats a Bangla Desh en dos camps (Nayapara Camp)  on les condicions de vida són millor (uns 28.000) que els milers que viuen il.legalment (uns 200.000) ; d’altres han fugit a Malaysia o, on poden desembarcar; de vegades soldats de Tailàndia no els deixen i han de tornar a casa. I on és casa seva ? A Birmània, al nord de l’estat de Rakhine , sudest, a la costa, frontera amb Bangladesh. Des de 1990 són perseguits, torturats, empresonats per el govern de la Junta Militar de Birmània, ja que no els considera súbdits del seu país. I encara viuen, millor dit, malviuen dins la seva pròpia terra, el seu país, més d’un mil.lió i mig de persones. Van arribar a Birmània durant el secle VII !!  Què han fet? És una ètnia de religió musulmana i que van poblar aquesta part de Birmània fa més de mil anys.  
Veure el meu apunt:  http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/123066.

No es poden casar sense el permís de la Junta Militar, no ténen documentació, no són birmans, ni de cap altre país, són apàtrides. Ningú els vols donar documentació. No existeixen.

El UN High Commissioner for Refugees (UNHCR) consideren els Rohingya un dels pobles més desgraciats, perseguits i maltractats del món. Ells volen continuar vivint al seu país, Birmània, volen formar part de la seva societat, en un país on conviuen moltíssimes ètnies.

Quan vols anar a veure’ls, després de visitar Mrauk-U i una de les meravelles de Birmània, no et donen el permís i has de girar cúa.

En aquests camps de refugiats oblidats, els que han tingut la sort de poder entrar-hi, reben menjar i educació per part de la UNHCR. Però només són uns 28.000 …. un nombre ínfim si comprarem els milers i milers que viuen il.legalment en països fronterers o dins la mateixa Birmània, sense papers i ignorats.

La fotografia d’una mare amb els seus fillets en el camp de refugiats de Nayapara a Bangla Desh. La mirada d’ amor de l’infant envers la seva mare no té preu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.