Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Avui Festa del Thadingyut a Birmània/Myanmar

Milions de budistes a Birmània/Myanmanr celebren l’últim dia de la Festa del Thadingyut.
Per entendre-ho una mica millor, el final de la ‘quaresma’ budista.
Festa nacional. Bancs, oficines, escoles, oficines governamentals, tot és tancat. La gent torna als seus pobles i ciutats per mostrar el seu respecte als pares, a la gent més gran. Porten regals. Dins les cases és ple d’espelmes, de llum. També visiten als mestres, familiars, monjos. Els temples s’omplen de llums.

Aquest període, lluna plena del mes d’octubre, és el més important de l’any. Creuen que fer mostra del seu respecte als pares, als avis, als mestres, als monjos, acumulen bona sort i esperances per el proper any que ja és a prop.

Les donacions i/o regals poden ser des de moneda en paper penjant de les branques d’un arbre, arròs, incens, espelmes, flors i altres regals tots de colors molt vius i lluminosos. És el moment en que els monjos surten dels temples després del període de pluges.

La gent gran practica la meditació durant aquests díes, mentre els joves van a les platges, als parcs. Shwedagon avui és ple, molt ple, milers d’espelmes, milers.

Sóc lluny de Birmània/Myanmar, però he rebut un regal i el respecte, i hem encès espelmes a tots els racons de casa i el sac és ja molt ple d’esperances tot mirant aquest proper any.

Fotografíes: Ofrena de regals dels joves als pares.
Arxiu: Shwedagon – Yangon. 
          Encesa d’espelmes. 
          Thadingyut a casa


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.