Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Avui: 26 de gener – Australia Day

Publicat el 26 de gener de 2011 per rginer

És festa nacional a Austràlia. Un 26 de gener de 1788 el Capità Phillip va arribar a Botany Bay, la porta d’entrada de Sydney, encara que ell això no ho sabía. Després de 252 díes de navegació, vuit mesos de viatge, es troba davant un nou continent que el Capità Cook va descriure com un paradís i el Capità Phillip només veu una terra seca, roques, cap vegetació. Res a veure amb la descripció del legendari Capità Cook.
Sobtadament apareixen dos vaixells francesos i el Capità Jean-François de La Perouse. Dirigía una expedició de dos anys explorant els mars i va arribar tard a Austràlia. El Capità Phillip ja era allà i ell va acceptar que havia perdut i no va posar els peus a Austràlia.

Diuen les històries que el Capità La Pérouse no  s’ho podia creure quan es va assabentar que la gent que viatjava en els vaixells del Capità Phillip eren convictes, uns per haver robat cogombres, un altre un llibre de la història de Tobago, una velleta dues barres de pa i veritables lladregots i assassins; nens, nenes, adolescents, joves, vells, velles. Em puc imaginar la cara de sorpresa del Capità La Pérouse !! Va continuar viatge i el Capità Phillip havia de decidir on podríen desembarcar.

Botany Bay no era el millor lloc, i va entrar dins l’esplèndida  badía i aleshores sí que va veure racons on podia ancorar els vaixells i així ho va fer, a Circular Quay.
Va fundar Sydney aquell mateix día:  26 de gener de 1788. La història de l’Austràlia dels blancs, dels europeus, comença en aquest precís moment. Els aborígens, els veritables habitants d’aquest continent no es podríen mai imaginar que l’arribada d’aquests vaixells significaría la colonització, la conquesta, i la pèrdua en vides i cultura dels seus grups tribals.

19 d’octubre 2007 – Fotografia des del menjador de l’hotel. Podem veure l’entrada a Sydney i el magnífic edifici de l’Òpera construït a la punta de Circular Quay.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.