Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Avui 16 de juny: Bloomsday … també a Barcelona

Publicat el 16 de juny de 2016 per rginer

 

Un altre any, i avui, milers i milers de lectors d’arreu del món de la novel.la Ulysses de James Joyce, s’apleguen en llibreries, bars, restaurants, al carrer, a casa, i celebren el dia de la passejada de Leopold Bloom per Dublin.

molly_bloom

La Llibreria Calders a Barcelona organitza una d’aquestes trobades, avui i llegeixo:

— El Bloomsday és una festa anual que se celebra cada 16 de juny en honor de Leopold Bloom, protagonista de l’Ulysses de James Joyce. L’Escola Bloom i la Llibreria Calders us convidem a inaugurar la tradició del Bloomsday a Barcelona. Hi presentarem el projecte de l’Escola, que arrenca aquest octubre, i seguirem amb una sessió de micro obert de lectures, comentaris i homenatges a l’obra de l’irlandès.–

— Hi participaran: Borja Bagunyà, Lana Bastasic, Ines Garcia, Anna Ballbona, Ramon Faura, Carles Morell, Jordi Pagès, Elisenda Roca, Max Besora i Miriam Cano.–

— L’etiqueta eduardiana és opcional.  —

dame1

Tots els anys publico un apuntament d’aquest dia i sempre m’he preguntat perque a Barcelona no es feia cap homenatge i/o trobada, i hailàs !! ja en tenim una, i me n’alegro molt.

I perquè no retre un homenatge un dia a l’any, a qualsevol dels nostres grans escriptors ? Penso que podria ser una iniciativa meravellosa.

No podré anar-hi a la Calders avui …. i aquesta és la meva petita aportació en aquest dia:

Bury the dead. Say Robinson Crusoe was true to life. Well then Friday buried him. Every Friday buries a Thursday if you come to look at it.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.