Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Aung San Suu Kyi : Primera setmana

He anat recollint declaracions i articles de la premsa, no oficial, del país, editada fora fronteres o clandestinament. Hi han llocs del país que encara no saben que Suu Kyi és lliure. Es percep un amor incondicional envers ella. És una líder que pot continuar amb la ‘seva’ revolució quan la va començar l’any 1988.

Per a mí revolució significa .. canvi … físic o espiritual o intelectual. Comença dins la ment .. i ha de començar primer de tot en la mateixa gent, en el poble.  Estic molt, molt afalagada i honorada de la fe i l’amor que estic rebent aquests díes. Però han d’entendre que jo no sóc la persona que ha de portar aquest canvi. Ells, tota la gent, són els que m’han d’ajudar i molt per començar aquesta revolució no-violenta. 

Sóc una ciutadana birmana, i per tant la meva seguretat depèn dels governants actuals del país.

Si volem aconseguir millorar la nostra vida, ens hem d’arriscar, i tenir la capacitat de fer-ho, i hem de ser eficients. Si utilitzem la nostra força en la direcció correcta, ningú la podrà trencar. Coratge significa treballar per allò que un somía i està convençut, i amb perseverància i una mentalitat forta i la llibertat d’un mateix per fer el bé, s’aconsegueix el que un es proposa. La paraula coratge no té cap sentit si s’utilitza la força física, la força bruta i es dispara fent molt de soroll.

Els generals no estàn contents, encara que sabíen perfectament que el poble és al costat de Suu Kyi. 

Les fotografíes que podeu veure les he escollit perque veig les mirades de la gent; una visita a un centre per malalts de SIDA a Rangoon. Tan ella com els malalts s’intercanvíen flors. Aquestes mirades plenes d’amor; el poble de Birmània les ha trobat en falta tots aquests anys. També te’n donen de força i esperances. 

Les mirades que vaig copsar l’any passat viatjant per el país, tristes, esperant, fe, capacitat de resistència, fins i tot en les mirades dels soldats hi vaig veure mirades i pensaments confusos.

Suu Kyi torna a ser prop d’ells. La seva prioritat …. els més de 2.100 presoners polìtics que es pudreixen en les infames presons birmanes i la reconciliació ….


  1. Si utilitzem la nostra força en la direcció correcta, ningú la podrà trencar. Coratge significa treballar per allò que un somía i està convençut, i amb perseverància i una mentalitat forta i la llibertat d’un mateix per fer el bé, s’aconsegueix el que un es proposa. La paraula coratge no té cap sentit si s’utilitza la força física, la força bruta i es dispara fent molt de soroll.

    Independentistes, aquí tenim unes paraules de capçalera.
    Que Birmània aconsegueixi la pau i la llibertat.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.