Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Assaborir un bon cafè a Viêt Nam

Publicat el 4 de febrer de 2007 per rginer

Ignorància pura; Viêt Nam és el tercer país exportador de cafè. Els francesos també van introduïr el cultiu del cafè al país durant els anys com a colonitzadors. Les muntanyes del centre del país és un lloc idoni per les plantacions de cafè; el sol, el clima, altitud, mètodes. Exporten el cafè per a les grans companyies, tipus arabica, robusta i altres varietats.
Però hi han dues coses a tenir en compte; beure un cafè és tot un ritual i conéixer la llegenda de la fura també val la pena.
Us recomano de visitar la pàgina web: www.trung-nguyen-online.co.uk. Podeu trobar tota la informació necessària d’aquest cafè vietnamita d’un sabor i aroma molt especial.
A Viêt Nam pots beure cafè als establiments on es pot llegir ‘ ca phe ‘. I ens trobem amb uns cafès franquícia molt populars arreu del país – Trung Nguyen ca phe. En aquests establiments podeu assaborir totes les varietats, i us puc assegurar que si sou cafeters, disfrutareu molt.

Una recomanació: si voleu un cafè amb llet com a casa, s’ha de demanar ” ca phe sua da”, però compte, te’l serveixen amb llet condensada …… i si fa calor amb glaçons ! I si voleu el veritable ca phe vietnamita, només cal demanar un ” ca phe phin”.

La infusió és individual, tal i com podeu veure en la fotografia. És el millor moment per comentar totes les vivències del dia i parlar, mentres el cafè es va filtrant i ja comences a olorar el seu aroma.
Sobretot, s’ha de beure a petits glops, fer temps.

Existeix el nom de ” ca phe chon” – llegendari – fet amb les defecacions de la fura que viu a les muntanyes de les plantacions de cafè. Diuen que el grà és tant i tant deliciós que aquest animal se’l menja com a dieta.
Et poden vendre aquest cafè dient que és extraordinari i el preu també …. Compte, no us deixeu enganyar. Avui en dia no existeix aquesta varietat …

Als cafès de Trung Nguyen ténen una varietat anomenada ‘Legendee’ i han aconseguit un sabor molt especial, però evidentment res a veure amb les defecacions de la fura.

Comprar cafè vietnamita i portar-lo a la maleta no és problema i a més un molt bon regal.


  1. Gracies pel teu comentari i aquest post sobre
    el cafè (t’he de dir que he posat l’adreça http://www.trung-nguyen-online.co.uk.i no troba
    la pagina) En el meu cas el cafè es una excusa per crear un entorn adient al to
    del meu bloc, però també en parlaré a mesura que experimenti i trobi coses
    interessants sobre aquesta beguda, de manera que és benvinguda qualsevol informació.
    Ara coneixem una mica el Vietnam gracies als teus posts, i si em permets un suggeriment,
    les fotos que penges son molt bones però “pesen molt”, sovint quasi 1M, per això
    triguen a carregar-se i et consumeixen molt espai del que tens assignat. Amb un
    programa de tractament d’imatges com Fireworks o d’altres en pots baixar la
    resolució i es veuran igual de be en el format que permet el bloc.
    Ens llegirem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.