Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Aquàrium salvatge

Publicat el 20 de gener de 2008 per rginer

Per molts reportatges que hagis vist de la barrera del corall, o milers de fotografíes i revistes, penso que mai estàs preparat per veure aquesta meravella. Sobretot per a persones com jo, inexpertes en submarinisme. És com estar davant un aquàrium, però et pessigues a tú mateixa i te n’adones que tot allò és salvatge i natural. Pot semblar ridícul, però la diferència és notòria i abismal i una sensació de felicitat t’envaeix totalment.

Vaig pensar en la parella de joves que no van pujar al vaixell i ningú els va trobar en falta. Feien submarinisme, no el ‘snorkeling’, és a dir, simplement nedar i anar mirant al fons de pocs metres de profonditat. El xiulet del mariner-vigilant em va fer treure el cap i em vaig adonar que ja era hora de tornar al catamarà.
Els joves submarinistes estaríen encara submergits en aquest món únic on la mesura del temps segueix el seu camí i no compta.

La fotografia té trampa. És clar que no podia fer fotografies amb la meva càmera dins el mar, però en el meu arxiu del viatge a Viêt Nam n’he trobat una feta a l’aquàrium de  l’Institut Oceanogràfic de Nha Trang. Els ‘nemos’ sí que els vaig veure pel meu voltant, bé en vaig veure un, i la fotografia podía haver estat feta en aquells moments de glòria submarinista.
Per una persona absolutament negada per fer submarinisme, el sol fet de poder nedar amb les ulleres i el tub,  i fer moure les aletes, ja és tot un esdeveniment. No vaig veure cap tortuga, ni moltes espècies de peixos, però sí vaig poder copsar la bellesa dels coralls molt a prop meu i una munió dels seus habitants, petits i algún de gran. És el que té aquest turisme que pots tenir una oportunitat de fer allò que mai haguéssis pogut ni somiar. Molts dels passatgers del catamarà es van quedar a bord; d’altres els veritables experts submarinistes van anar mar endins i van fer unes bones immersions; d’altres senzillament es van quedar a la sorra blanca fent ‘bronze’ o pensant en l’entorn i els somniadors erem a l’aigua per copsar tot aquest món desconegut, encara que en petites dosis.
Continuarem amb aquesta ciutat submergida en un altre post.

”””’null”””’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.