Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Aniversari

Publicat el 6 d'abril de 2007 per rginer

Tot just ben retornada a la gran Ciutat ahir la tarda, i a contracorrent de la resta de la gent, vaig obrir el correu. Molts díes sense saber res, i em trobo amb una notícia i un escrit que m’ha impactat.
El dia 4 d’abril de 1967, ara fa 40 anys, a Riverside, Nova York, confereciant Martin Luther King, títol de la conferència:
‘ Beyond Viêt Nam – A time to break silence ‘.
– A propòsit o més enllà de Viêt Nam – Ja és temps de trencar el silenci –

En aquest bloc no volia, i així ho vaig manifestar, entrar en el tema Viêt Nam = guerra, però aquest discurs de Martin Luther King m’ha fet canviar els meus arguments i m’agradaria compartir les seves parales amb vosaltres.

Va fer unes reflexions absolutament reals i si la conferència s’hagués organitzat avui, les seves paraules seríen perfectament vàlides per tot el que passa en aquest món, no sé si del poble, o només d’algunes persones.
Denuncía al seu propi país, els Estats Units de sembrar l’odi, la guerra, violència consentida i acceptada, quan en la seva constitució estàn escrites les paraules pau, fraternitat, tolerància i felicitat.

Aniré desmembrant part del seu discurs en propers blocs, de tant en tant, ja que crec són importants les seves paraules per entendre millor el Viêt Nam d’avui i del passat.

Una fotografia d’una dona vietnamita d’avui, pagesa, regant el seu camp d’hortalisses i protegint-se del sol.
Terra viva avui, ferida de gravetat fa uns anys, i recuperada per la gent d’aquest país que vol protegir-la i treure’n els seus fruits.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.