Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Animals al Circ de Hà Nôi

Publicat el 6 de febrer de 2014 per rginer
Un diumenge matí a Hà Nôi és l’apunt que vaig publicar tot just fa dues setmanes.
I ara vé al cas per les manifestacions fetes pels professionals del circ al nostre país i que m’han sorprès i molt. La gent del circ ha despertat, com diu l’amic Marcel Barrera, blocaire d’aquesta casa. Els polítics, representants del poble, volen aprovar una llei al Parlament de Catalunya i prohibir l’actuació d’animals en qualsevol espectacle del circ a casa nostra, o a Barcelona Ciutat, encara no ho tinc clar.

És a dir, que per veure circ en el seu estat pur, hem de veure espectacles del Cirque du Soleil, que jo personalment crec que són espectacles barrejats amb el circ.

El que no m’agrada és que els nostres representants només hagin escoltat les queixes de la gent, defensors dels animals, i jo en sóc una, però no han escoltat als professionals del circ, als artistes, als directors, als propietaris, als amics dels animals que actúen. Molta gent pensa que els animals artistes viuen en condicions pèssimes, maltractats, i sí, pot ser és cert fa molts anys en el nostre país, però no pas avui i des de fa anys, i  són molts els països on el circ està considerat art, cultura, on sempre i encara avui, els humans actúen juntament amb els seus amics els animals, siguin elefants, lleons, tigres, porcs, gossos, ossos. Les arts circenses són altament considerades i respectades en tots els països d’Europa i del món.

A Hà Nôi vaig passar un diumenge matí esplèndid. El número amb elefants va ser una meravella, i els micos circulant amb bicicleta uns veritablea artistes. Animals que compartíen escenari amb homes i dones, guapos, i ben plantats, divertits i seriosos, com nosaltres.

Senyors i senyores, representants del poble al Parlament de Catalunya, si us plau, parlin amb els que sí saben ser amics dels animals, i escoltin el que els diuen, no es quedin només amb la versió dels amics animalistes. I si us plau vagin al circ, no es perdin aquest espectacle, circ en estat pur. No tot és el Cirque du Soleil que sembla que volen fer creure que és el circ, no i no. El circ, les arts circenses és quelcom més.

S’han llegit la regularització en aquest tema que tenen a França ? Aquest problema no l’han de discutir al seu Parlament. Està resolt i el circ és el que és.

No posem més entrebancs al circ i escoltin als seus representants, als seus artistes, a la gent que fan possible que nens i nenes, joves, adolescents, gent gran, tots, poguem somiar i evadir-nos durant una bona estona, sentats, rient, plorant, emocionats, sota una carpa esplèndida envoltats de màgia.

L’amic blocaire d’aquesta casa en Marcel Barrera – Bloc de Circ, ens explica molt bé el que està passant en el món del circ.

Fotografia: Circ a Hà Nôi. Homes, dones i elefants. Un número de circ excel.lent.
                 Setembre 2013. RG. 


  1. La prohibició volen que sigui a nivell de la Comunitat Autonòma de Catalunya. A Barcelona ciutat (i altres localitats) aquesta prohibició ja és un fet (o no: sols cal anar al zoo de Barcelona; allà, a més del [trist] espectacle de veure animals i aus engabiats o tancats, també es pot gaudir les acrobàcies i volteretes vàries dels dofins i les foques).

    Doble moral (o hipocrèsia dura i pura), que ja es va poder veure quan el tema de les corridas (“españolas” [?]) de braus i els bous embolats i altres “tradicions nostrades” [?].

    Els parlamentaris tots (de la CUP als C’s) com sempre: dient animalades, mentint o volent fent-nos creure que “els altres” (els potencials electors) som imbècils.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.