Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Alliberar Aung San Suu Kyi.. o no ?

Això és el que es pregunta la Junta Militar. Ara són 3/4 i 10 minuts de 2 del migdia a Rangoon.
Més i més gent és davant les barricades que impedeixen apropar-se a la casa on és ella, i també a la seu del seu partit la NLD. Rumors i més rumors. El termini de la seva posada en llibertat acaba a les 7 de la tarda, hora local ( una del migdia a casa nostra).

Win Tin, periodista, polític, gran amic de Suu Kyi i que va obtenir la seva llibertat ara fa més d’un any, manifesta que probablement els generals es pregunten quines conseqüències podrà tenir el seu alliberament; investigar el frau de les eleccions, els últims enfrontaments entre les ètnies Shan i Karen contra l’exèrcit birmà, el què dira davant el món, parlar amb el poble, continuar amb la seva lluita de la no violència per aconseguir la llibertat … no tenir por.
Legalment, la Junta no pot allargar més el seu empresonament i aquest fet els coloca en una posició veritablement difícil envers el món, després de les eleccions vergonyants que han organitzat.

Deixar a Suu Kyi lliure seria un primer pas per fer creure al món que sí, que volen fer canvis (¿¿??). No crec que estiguin discutint les condicions del seu alliberament. Ella mai ha acceptat una llibertat condicionada. Però encara llegeixo comentaris de gent que li diu que no sigui ‘tan dura’, ‘tan inflexible’ ….

Ara mateix ja hi ha més d’un miler de persones esperant, expectants, amb un somriure, felices. La persona que li porta el menjar ha entrat com sempre, pel matí, aviat. Uns diuen que a les 3 de la tarda., d’altres a les 6 de la tarda sortirà de casa seva per anar a la seu de la NLD i que les barreres les treuran. El seu nom és el que apareix en tercer lloc als twitters de tot el món.

Esperarem i esperarem ….. L’ordre ha estat signada, ja no hi un pas enrera.

Avui fa 15 anys i 118 díes que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.