La lluna en un cove

La vida és allò que passa mentre tu fas altres coses

22 de setembre de 2007
2 comentaris

PER FI PLOU!

M´encanta la puja, i avui per fi plou … ja era hora!!! però com que tot i així no estic massa inspirada, estic una mica com el temps, que tot va i bé … he decidit parlar-vos dels meus llibres preferits.
El que veieu a la foto és el meu preferit de tota la vida, "Mecanoscrit del segon origen" de Manuel de Pedrolo, el típic llibre que et fan llegir a l´escola de mala gana, però quan me´l vaig haver llegit vaig haver de reconèixer al professor que m´havia agradat, en vaig fer un bon treball i ara me´l continuo llegint cada cert temps, si no, el trobo a faltar.
Ah, i el "Diari" d´Anna Franch, me´l vaig llegir no sé quantes vegades seguides, l´història d´aquesta nena em té encara ara ben intrigada i meravellada.
L´altre llibre de tota la meva vida és "Pedra de Tartera" de Maria Barbal, senzillament un cant a la vida, genial.
Altres també han estat "Un món feliç" d´Aldous Huxley, un altre llibre d´escola que em va sorprendre i em va introduir a la ciència ficció, l´història del qual espero que no es faci mai realitat. Després "El Hobbit" i la saga de "El Senyor dels anells", de Tolkien, totes unes verdaderes obres mestres.
I ara m´he llegit "El metge" i "Xaman" de Noah Gordon, força impresionants.
Abans de l´estiu, però em vaig llegir els dos llibre de la Neus Català sobre la seva vida i la seva estada als camps de concentració, i la veritat és que he aprés tant d´ells … són una lliçó de vida, de moral indescriptibles i realment et marquen, no saps ben be com, però et colpeixen. Igualment com "La Maternitat d´Elna", escrit per Assumpte Montellà i que explica la vida d´una mestra, Elisabeth Eidenbenz i de les vides de nens i dones que va salvar durant la Guerra Civil Espanyola a la catalunya nord.
Hi ha una escriptora en concret a qui havia seguit fermament i de la qual he llegit tot els seus llibres, fins els dos darrers, i es tracta de la Maria Pau Janer, que em va captivar amb el primer llibre " Els ulls d´ahir" i ja no la vaig poder deixar fins que amb els dos últims m´ha decepcionat del tot, i crec que s´ha convertit en una escriptora en que se l´ha menjat tot el que l´envolta i que no té res a veure amb la literatura. No estic en contra dels escriptors mediàtics, però en el seu cas si que prevalgut més altres coses que la literatura, des del meu punt de vista, i em sap greu, perquè en sap de veritat, si no hagués triat un altre camí.
I en podria dir moltíssims més, sóc una bona lectora, no compulsiva, em prenc el meu temps i les meves hores per assaborir cada llibre, i gairebé sempre em sap greu que s´acabi, i només em consola el fet que aleshores en començaré un de nou.

  1. Llegiré alguns d’aquests llibres preferits teus que no conec. El mecanoscrit del segon origen també a mi em va agradar moltíssim. Ara estic llegint Solitud, de Víctor Català, i és una meravella!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!