Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Matí de diumenge: Memòria històrica

Publicat el 16 de març de 2008 per rginer

Després del cafè de diumenge i havent esmorzat, llegeixo a El Punt, la posada a la venda del llibre a partir d’avui ‘ Tres díes de març’, 16, 17 i 18 , farà 70 anys; Barcelona sota les bombes’. Ahir tarda vaig anar a veure l’exposició ,’ 70 anys després’ a l’estació de  metro Universitat.

Recomano fortament anar-hi a veure-la.
Sóc una veritable lectora, fanàtica, ho reconec, dels llibres de Henning Mankell. Els seus llibres em fascinen, m’agraden i l’inspector Kurt Wallander forma part del meu entorn. Ara ja no hi és. Ha demanat la baixa. En Henning Mankell diu que mai podria ser amic seu, perque és molt avorrit !! 
Què té a veure amb l’exposició del metro ?
Doncs en Henning Mankell va ser a Madrid per recollir un premi i vaig llegir l’entrevista que li van fer. Ell és el Director del Teatre Avenida de Maputo a Moçambique i viu sis mesos en aquella capital i sis mesos a Suècia, el seu país.
Un dels llibres més punyents que ha escrit ‘ Memòria Infantil’ on descriu la pobresa i la vida dels infants en aquell país africà, no pot deixar a ningú indiferent.
‘ La experiència africana em permet convertir-me en  millor europeu’.
‘ A Europa tenim una manca molt important del coneixement de la nostra història’.
‘Les joves generacions saben molt poc de la nostra història, i això és perillós perque ens podría dur a una repetició dels nostres errors del passat’.
‘A Àfrica, la gent cuida i coneix molt més de tota la seva història, malgrat l’analfabetisme brutal que existeix.’-
Aquest desconeixement de la nostra història és una realitat també en el nostre país. Durant més de 40 anys, i ara sembla novament que vol tornar, se’ns va furtar décades i décades de la història.
Cal visitar l’exposició del metro Universitat i fer tot el necessari perque la història del nostre país estigui sempre present. Segurament seríem millors catalans.
He decidit penjar la fotografia de l’escola del poble d’Oô. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.