Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Turisme responsable

Publicat el 1 de febrer de 2008 per rginer

Turisme; economía desitjada per molts països i veritablement dóna riquesa i treball als països on reben milions de turistes durant tot l’any i que fan una política responsable i amb sentit comú.

També porta inconvenients; injustícies, destrucció del medi,  venda de les terres, massificació, pèrdua de la pròpia cultura, corrupcions.
Avui he llegit un reportatge a BBC News que m’ha esgarrifat i que no en tenia coneixement.
Thailàndia, destí turístic important on hi arriben milions de persones al llarg de tot l’any.
Mae Hong Song, zona de muntanya, al nord del país, tocant amb la frontera de Birmània.
Població; majoritàriament dones de la tribu Karenni i conegudes com ‘dones girafa’, per els collarets que envolten els seus colls i que porten desde que són petites, perque és la seva tradició i cultura.
Però aquestes dones no són thailandeses, són birmanes, i  refugiades !!!!

””””La UNHCR ( agència per els refugiats de les Nacions Unides ) ha denunciat diverses vegades al govern de Thailàndia per la seva negativa a que 20 d’aquestes dones marxin a viure a Finlàndia i Nova Zelanda. No entenía res; les dones girafes són una atracció turística ….. en els viatges organitzats aquesta excursió sempre hi surt …… la gent hi va … se les mira ….. fan fotografíes ….. Refugiades ? De Birmània ? Doncs sí, és cert.

Van marxar del seus pobles fa ja més de tres dècades, perque l’exèrcit de la Junta de Birmània va agafar a tots el homes i per salvar les seves vides van passar la frontera i es van quedar a Thailàndia. La tribu dels Karenni fa dècades que lluiten per la seva independència contra l’exèrcit de la junta militar de Birmània.
La UNHCR les considera refugiades i intenta trobar una nova casa per a elles; el govern de Thailàndia les considera ciutadanes i una atracció més dins el món turístic.
Els turistes paguen 8 US Dòlars per entrar als pobles i elles cobren una petita part.
Però ara se’ls presenta un futur millor i volen marxar on la UNHCR els ha trobat casa.
No les deixen sortir del país.
Zember té 23 anys i desde els 5 anys porta aquest collaret al coll. És la tradició i no vol ser una atracció per els turistes.
Vol marxar i com a protesta s’ha tret el collaret del coll. No se sap veure amb aquesta nova imatge, però prefereix marxar que ser considerada com un ‘animal en un zoo humà’.
No sempre tot el que els turistes veiem és la veritat i aquesta veritat és terrorífica.
La fotografia correspòn a la BBC News.

””””


  1. Zember és valenta, és rebel. S’arrisca. Només les persones compren i venen i s’engaten d’ambició, però també només les persones es poden negar a fer-ho. És el nostre tresor. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.