Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

El disc dur recuperat

Han estat tres díes de nervis per poder recuperar tot el que tenia arxivat en el disc dur; música, fotografíes, texts, documents; i hem arribat a un final feliç.
Tot és novament dins un nou disc dur i ben arxivat.
En els meus temps, l’arxiu era bàsic; tot eren papers, arxivadors, prestatgeríes, però havia d’estar ben col.locat i saber exactament on es trobàven els documents.
Els papers ens envoltàven …. i quan obríem la porta del racó fosc i plè de pols de l’arxiu, ens agafava una esgarrifança.
Ara en l’ordinador és el mateix, més net, no hi han papers, tot ho tens dins el disc dur ….. fins que un día diu ‘prou’ !
”Busques un ‘salvadisc’ i poses tot el teu arxiu dins i quan tens el nou disc, amb més capacitat, millor i comences a retornar tots els documents, la música, les fotografíes, les ‘troballes’, ai, ai, ai, que hi han documents que no els reconeix …. i algún que altre se’ns perd pel camí.
Els nous temps són veritablement, en alguns casos, fascinants i els ordinadors ho són, que voleu que us digui !

La noia somrient amb bicicleta, tornant de treballar al camp, em somriu, ‘contenta al saber que he pogut salvar les fotografíes i em dóna ànims’. Carretera de Hà Nôi a Ha Long.

Un apunt, si més no, que no em va passar per alt; el diumenge dia 2 de setembre (Dia Nacional de Viêt Nam ) la nostra, la TV3, ens va regalar el passi de la pel.lícula ‘L’americà impassible’ amb guió sobre la novel.la del mateix títol de Graham Greene i amb Michael Caine (immens) en el paper del periodista Fowler.

Casualitat o no, en un día tan assenyalat per el poble vietnamita, vam poder veure aquesta pel.lícula que ens dóna tota una visió del que va passar abans de 1954 i com la CIA, ja començava a preparar el que esdevindria després amb els onze anys de guerra oberta.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.