El preuat porc

Continuant amb la meva curiositat dins els mercats, podeu veure en aquesta fotografia com és de plena la parada on venen carn de porc. Tot s’aprofita d’aquest animal. No és gaire diferent de casa nostra.
De fet fer l’engreix d’un o dos porcs a casa vol dir diners extres per els pagesos.
Quan camines entre els camins de fang i veus les casetes dels pagesos, els porcs són sempre presents, i feliços, remullant-se dins l’aigua i el fang.
Els vietnamites diuen: ‘ Fer l’engreix d’un porc és com si tinguéssis una guardiola amb diners’.
No us recorda aquesta dita a la guardiola amb forma de porquet?
‘Per els pagesos a Viêt Nam la carn de porc és tot un luxe, acostumats com estàn de menjar vegetarià. I a la festa del Têt és imprescindible menjar el ‘bánh chung’ que no és res més que un pastís d’arròs amb carn de porc i embolicat amb fulles de plàtan.
En la cuina vietnamita els plats amb carn de porc són freqüents i molt bons. El que més em va agradar va ser el ‘bún chà’ – fet a la brasa amb vermicelli d’arròs.
Ho’i és el nom d’aquest animal en el calendari, i aquest any 2007, és el seu any; prosperitat i bons auguris.’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *