Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Notícies de Viêt Nam

Publicat el 7 de juny de 2007 per rginer

Aquests díes el nom de Viêt Nam l’hem pogut llegir pel fet que el Secretari General del Partit Comunista va visitar a Fidel Castro. Però evidentment passen moltes més coses en aquest país. Vaig rebent notícies i articles dels diaris més importants, com també opinions i comentaris de periodistes estrangers.
Fins i tot al nostre estimat Vilaweb ens informa de que l’equip de futbol de Qatar a contractat a tres mil vietnamites per fer de animadors del seu equip en el torneig de futbol que tindrà lloc a Hà Nôi el mes de juliol.
A Viêt Nam els agrada moltíssim el futbol i segueixen totes les lligues del món.

”””Notícies que han copsat la meva atenció i la més important:
– Eleccions dels representants a l’Assemblea Nacional.
55 milions de votants. 875 representants. Elecció directe.
Les cases del poble i regions, representats per els seus habitants, designen les persones més adients. Paperetes amb un nom. Tothom el coneix. El propassat 20 de maig van anar a votar 55.000.000 milions de persones.
El partit comunista, únic partit, designa 375 representants i la resta els diferents pobles i regions del país.
Resultat: En una Assemblea Nacional de 875 persones, ens trobem avui, a 290 dones, 87 representants de les 54 ètnies, 150 persones no afiliades al partit comunista, 30 persones a títol individual.

– Un periodista americà de la cadena Fox resalta el fet que poc a poc entren dins el congrés representants que no són membres del partit comunista. També explica en la seva crònica que la gent veu que el país va endavant, poc a poc, amb mesura i tots van tenint millors condicions de vida. Sorprenentment un americà no comenta negativament aquestes eleccions i de la cadena Fox !!

– El Govern va començar ara fa dos anys una lluita anticorrupció important. Han aconseguit erradicar la corrupció en un percentatge bastant alt i han donat comptes als països i organitzacions que van enviar fons econòmics per aquesta lluita. Continúen, però, amb aquesta lluita. Molts càrrecs importants del partit han estat condemnats.

– El Viêt Nam ha estat considerat el no. 35 dels 121 paísos del món, en l’índex de la pau global i que l’Economist Intelligence Unit, va publicar ara fa unes setmanes. És un n ou concepte per qualificar les nacions del món. Formen part de l’EIU : Jimmy Carter, Desmond Tutu, Richard Branson, Steve Killelen, entre d’altres. Hi han 24 indicadors per aquesta classificació : violència domèstica, crim organitzat, despesa militar, guerres en els últims cinc anys i morts, entre d’altres.
Al Sudest d’Àsia, només Singapore és davant de Viêt Nam.
Els cinc primers països són Noruega, Nova Zelanda, Dinamarca, Irlanda, Japó. EE.UU. és en un lloc entre el 90 i el 110.’

– Les cinc persones, víctimes de la guerra amb greus ferides per el llençament de l’herbicida orange, han marxat ja cap a New York on el proper 18 de juny es farà el judici per demanar responsabilitats i sobretot demanar l’acceptació de la causa-efecte que aquesta ‘arma de destrucció massiva’ va causar i encara avui causa, a més de 3.000.000 vietnamites deformacions i malaltíes greus.
Les empreses Monsanto i Dow Chemical han de respondre davant aquestes acusacions.

– El propassat 3 d’abril es va representar ‘ La Creació’ de Joseph Haydn al Teatre de l’Opera de Hà Nôi per primera vegada. Linda Horowitz va venir d’Alemanya per cercar cantants vietnamites i les dues sopranos Than Lung i Vanh Khyn van representar i cantar els papers de Gabriel i Eva. Cantants alemanys van cantar els papers masculins del repartiment. Van venir molts cantants d’Alemanya i molts vietnamites. Va ser un problema el cantar en alemany, per els vietnamites, però el concert va ser tot un èxit. Van fer dues actuacions més a Ho Chi Minh City.

– És interessant veure l’activitat tant gran que existeix tant a Hà Nôi com a Ho Chi Minh City i d’altres Ciutats vietnamites en les arts escèniques, teatre, circ, música.
El teatre tradicional segueix representant-se, amb èxit, arreu del país.
””’


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.