Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Peppino Impastato – La màfia és una muntanya de merda

Publicat el 21 d'agost de 2014 per rginer

 

111_Battaglia_27041

Dilluns a la tarda era en una parada de l’ANC per informar, recollir signatures, en definitiva ser presents al capdavall del Carrer Gran de Gràcia, perque continuem actius per un 11S14 ple de gent i un 9N14 ple de paperetes amb un SI / SI gran com un cabàs.

Van venir tres nois joves, sicilians i volien saber qui erem i que feiem. Vam parlar molta estona. Ells són activistes i lluiten per una Sicília independent de l’Itàlia que sempre els ha fustigat i ha deixat fer a la màfia. Van signar el dret de petició per la independència del nostre país i em van escriure un nom en un paper … Peppino Impastato.

No en sabia res d’aquesta persona, assassinada per la màfia el 9 de maig de 1978. Tenia 30 anys.  No us explico res. Entreu en aquest enllaç i llegiu. I sorprenentment vaig entrar a You Tube i em trobo amb una pel.lícula I cento passi completa, subtitulada en castellà, de l’any 2000. Us recomano de veure-la.

Peppino Impastato és el referent de la gent de Sicilia que vol lluitar contra la màfia, la corrupció, l’estat colonitzador, els grans partits. La seva mare Felicia Bortolotta no va defallir mai i l’any 1998 es va reobrir el procés (el cas s’havia tancat perque es va considerar un suicidi). Va guanyar. I els responsables de la mort del seu fill van ser empresonats, uns membres importants de la màfia, familiars molt propers.

Peppino Impastato va cridar, sense por, molt fort La màfia és una muntanya de merda. Un enfrontament amb la màfia, que li va costar la vida. Ell sabia que mai podríen ser un país lliure mentre la muntanya de merda fes de barrera entre el poble i la llibertat.

Fotografia: Felicia Bortolotta, una altra mare coratge, com n’hi han tantes en aquest món.

http://youtu.be/USHOuxNzBro

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.