Momentum: Conjurem-nos IV

Venen dies, setmanes en que haurem de respirar a fons, encara més, i aplicar-nos força per mantenir la serenitat, la tranquil.litat, la paciència en el bon sentit de la paraula. Estem a tocar el cim, falta molt poquet, i ja és conegut que l’últim tram és el més difícil i costerut.
En celebrar aquests 10 anys de blocaires de VilaWeb, he estat fent un repàs  a la meva hemeroteca, i sincerament he quedat sorpresa dels apunts que he escrit al llarg d’aquests anys.
I a partir de la consulta d’Arenys de Munt, vaig obrir una nova categoria ”Catalunya Independència’. El primer apunt en aquesta categoria el vaig escriure l’11 de setembre de 2009 i fins avui n’he comptat 153.
I la sorpresa és veure fins on hem arribat en aquesta lluita per aconseguir la independència.
Més que la unitat, crec que ha estat la transversalitat la que ens ha fet arribar on som, amb totes les possibilitats d’arribar al cim. Perque la societat del meu país és diversa, diferent, transversal, dinàmica, lluitadora, crítica i també pacient, tranquil.la, i ens hem conjurat per arribar a la independència del país. No en tinc cap dubte que el 9N14 votarem.
Noto que els escèptics estan nerviosos, els incrèduls no es treuen les puces del damunt, els unionistes ja no saben que fer i jo tinc curiositat per saber de quina manera evitaran que proclamem la independència de la República Catalana.
Nosaltres tranquils, perque sabem molt bé el que volem, no tenim dubtes.

Des de fa ja un any que he passat per moltes parades de l’ANC recollint signatures (i encara em queden alguns díes més en aquest mes de juliol) per la campanya Signa Un Vot. Ha signat molta gent, moltíssima gent, però molta. Homes, dones, de totes les edats, i de tots els indrets inimaginables. I tots convençuts. I tots han ensenyat el seu DNI, passaport o NIE, s’han près el temps per omplir la butlleta i signar. I nosaltres ens emportem les butlletes a casa, i les introduïm en el programa corresponent, perque les signatures puguin ser validades, una per una. Tot correcte, ben fet, jurídicament impecable. He conegut molta gent, he parlat molt, he escoltat tota mena d’explicacions i històries. I també m’han insultat i molt. Els fa molta ràbia veure que els insults, tot el que ens diuen, no tenen resposta, no entrem en la provocació, perque immediatament continúa arribant gent a signar, sense més, tranquil.lament.

— A veure si tenim sort ! Els polítics que estiguin a l’alçada ! Volem marxar del reino de españa, ja ! Proclamem la independència, ja ! Viurem millor ! Ara és impossible respirar ! Ens tocarà treballari molt després del 9N14 ! Treballarem ! On he de signar ? 
I agree with you, and I want to give you my support ! A la mémoire de mon père, ici vous avez ma signature. Für die Unabhängigkeit, hier ist mein Unterschrift. Io sono siciliano, naturalmente que voglio firmare per la independenza. Scotland, Silesia, Québec, Texas, Ucraine, Lituania, Estonia, Ireland, Netherlands, Argentina, Costa Rica, Brasil, Mexico, California, Jordania, Lebanon, Israel, Palestina, Bangla Desh, Maroc, Argelia, Bèlgica, Alemanya, Austria, Regne Unit, Peru, Equador, Uruguay, Africa del Sud, Rússia, Croàcia, Grècia, Egipte, Estats Units ……. i de totes les comarques de Catalunya, i del País Valencià, i de les Illes, i del Pais Basc, i de Madrid, i d’Andalusia, i de Galícia, i de Cantábria, joves menors de 18 anys. Tots han exercit el seu dret de petició. —

Van dir que les manifestacions al carrer eren com una bombolla, però no s’ha desfet pas, ans el contrari. També van dir, o ni tan sols ho comenten, això de les signatures no té futur, i la gent continúa signant les butlletes. I es celebren actes, conferències, xerrades arreu del país. Cada día n’hi ha un d’acte de l’ANC. 

Només puc dir una cosa …… Ningú ens aturarà. La decisió és la que és, volem votar un SI // SI i començar de veritat el procés per la independència de Catalunya. Mentre les territorials, les sectorials, els voluntaris, els col.laboradors i el secretariat de l’ANC continúen treballant per l’avui i per el demà. I quan haurem aconseguit la independència, l’ANC es disoldrà. Serà el moment per els polìtics.

Bròquil is OVER !

Fotografia: Parada ANC. Pl. Lesseps. Dissabte, 8 de febrer 2014. RG.

Un pensament a “Momentum: Conjurem-nos IV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *