Transparència, corrupció, ètica

Serà complicat, molt dur, pesat, cansat. No hi ha més notícies ni comentaris a les ràdios, ni a la premsa, ni a la televisió, que els casos de corrupció que van apareixent. És un estat de degradació total i el que voldríem és que tota aquesta generació de polítics, regidors, diputats dels últims trenta anys passin pàgina, dimiteixin, i entrin noves persones perque el poble poguem tornar a estar orgullosos dels polìtics que ens defensen.

I senyors i senyores periodistes, doneu la notícia, feu comentaris i denúncies, i a continuar informant al poble de moltes més coses que passen, sense, evidentment, deixar de banda tots aquests casos que van apareixent i que apareixeran. Però la gent, nosaltres, necessitem respirar aire net.

Crec que aquesta part d’un article magnífic i la referència d’un llibre, és el que desitgem tots, i si no heu llegit el llibre, afanyeu-vos, és actual, necessari i ajudarà a fer ‘neteja’ i a creure que sí que hi ha futur.

MIRI’S AQUESTS PAPERS  … Contraportada del diari ARA, dissabte 26 de gener 2013.

Un dia, el propietari de l’Empresa Copcisa es va reunir amb vostè al seu despatx. ”Miri’s aquests papers”, li va dir el constructor mentre li allargava una carpeta. Quan vostè la va obrir, hi va trobar tres feixos de bitllets de 10.000 pessetes. Va calcular que hi havia uns tres milions. No els va acceptar. Tampoc va fer veure que allò no havia passat. Va presentar denúncia i el cas es va resoldre al jutjat amb una condemna de sis mesos de presó per a l’empresari. Algú dirà que és una anècdota. Més aviat és una referència ètica a reinvidicar. La gran majoria de polítics són gent honesta. Però per què no hi hagut més denúncies com aquesta ? ¿Tan insòlit és que un constructor vulgui que un alcalde es miri ”aquests papers” ?

Carta d’Albert Om a Antoni Farrés, alcalde de Sabadell. Mort ja fa quatre anys.
Va ser Alcalde de Sabadell des de l’any 1979 fins l’any 1999. El seu llegat ètic, és més viu que mai.

Antoni Farrés, tal com l’hem conegut. Manuel Foraster Giravent. Editorial Amics del Toni.

Fotografia: Sabadell. Escultura. Antoni Farrés mirant la seva Ciutat. Homenatge a una gran persona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *