Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Viatjar pels grans rius: Kaladan – Birmània/Myanmar

Publicat el 21 d'agost de 2012 per rginer
Fa molta calor, sufocant, diria jo. El ventilador poca cosa pot fer i és per això que vaig més sovint al supermercat. Miro, comparo preus, compro si s’escau, trobo veïns i petem la xerrada, i ens refresquem molt, perque l’aire acondicionat és perfecte.
En tornar a casa he estat editant un video amb les fotografíes que vaig fer en el meu viatge a Birmània/Myanmar, ara ja fa un any, setembre 2011. El temps passa ràpid!

Navegar per el riu Kaladan va ser una meravella. He volgut reflectir en aquest video aquesta navegació entre 6 i 7 hores des de Sittwe a Mrauk U i novament el mateix trajecte, una mica més llarg per la pluja, de Mrauk U a Sittwe.

He descobert a la xarxa que s’està preparant una expedició per aquest riu Kaladan 
Kaladan River Expedition 2012 – The river road to Myanmar. Des del seu naixement, a Mizoram, Índia fins el seu embocament a la badia de Bengala, concretament on es troba Sittwe, Birmània/Myanmar.  El riu Kaladan travessa els estats de Chin i Rakhine. Forma la frontera internacional entre Índia i Birmània/Myanmar. Es calcula que més d’un milió de persones viuen a la vora del riu.
www.ribexpedition.com 

Volen salpar el proper mes d’octubre quan comença l’època seca i així esquivar les
pluges. No com jo, que en el meu viatge de tornada, vaig poder saber què són els aiguats monsònics acompanyats de vents …..

Hauran d’utilitzar bots pneumàtics al començament de l’aventura. Són 1.200 kms.
Els grans vaixells poden navegar al llarg de més de 700 kms. Tenen problemes en aconseguir l’autorització per part del govern de Birmània/Myanmar. L’estat d’Arakan va patir una violència extrema entre ètnies de religions budista i islàmica a finals del mes de maig. El toc de queda ja no és vigent i ja fa setmanes que tot està en calma. Més de 70 persones van morir i aproximadament 100,00 persones, totes de religió musulmana van fugir i malviuen en camps a la frontera amb Bangla Desh.

La meva navegació per el riu va ser plàcida i amb aquesta calor ha estat refrescant editar el video. Però no puc deixar de pensar en aquesta part de món on viuen en una extrema pobresa i estan patint conflictes greus. El viatge a Mrauk U i Sittwe, de l’any passat em va causar una impresió entre inquietud, admiració, preocupació, impotència i també placidesa i felicitat. Tot en un mateix cistell.

Fotografia: Temple de Shittaung – Mrauk U. Construït l’any 1535 el nom vol dir:
Santuari de les 80,000 imatges i és el temple més important que es pot visitar avui a Mrauk U, entre els més de 70 que envolten el poble, molts amagats entre pujols.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.