Avui: Dia Mundial Contra el Treball Infantil

Avui a tot el món hi ha més de 215 milions d’infants que treballen a temps complet.
No van a l’escola i tenen molt poc temps per jugar. No reben una alimentació adequada i tampoc cap assistència per vetllar per la seva salut. Se’ls impedeix ser infants, córrer, jugar, cantar, estimar, parlar, escoltar contes, fer volar un estel. Més de la meitat d’aquests infants estàn exposats a situacions terribles, perilloses. A Síria, per exemple, en aquestra guerra civil encoberta, llegeixo amb horror, que se’ls utilitza com escuts, per poder conquerir i destruir ciutats i pobles.

El treball els exposa a perills continuats, i també se’ls considera esclaus. Treballen il.legalment, sense cap mesura de seguretat, són utiitzats per traficar amb drogues i  en els negocis de la prostitució. I es converteixen també en infants soldats, on encara avui, hi han països que els segresten de les seves cases familiars i són reclutats per l’exèrcit.

Birmània/Myanmar, és un d’aquests països on pots veure molts infants treballant i on encara hi ha milers i milers de nens i nenes soldats i em causa moltíssima tristor.

No, no és avui, ni demà, ni demà-passat ni cap dia de l’any, un dia per estar content, pensant en aquests milions d’infants d’arreu del món, exposats a treballs forçats, a convertir-se en esclaus o en soldats. No podem oblidar-ho, i tothom, col.lectivament o individualment, hauríem de pensar com poder erradicar aquesta perversió.

En la reunió de l’ILO a Ginebra (Organització Internacional del Treball) aquest fet és en l’ordre del dia. Tots els governs de tots els països del món hauríen, han, de continuar cooperant perque aquests infants tornir a ser, això, infants i puguin fer volar estels i somiar i veure que sí, que els adults se’ls estimen i els ajuden.

Fotografia: Infants treballant en la pavimentació d’un carrer. Getty Images
Arxiu: Nen soldat, UN. i nenes i adolescents treballant en la construcció d’un edifici. RG.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *