Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Trobada de blocaires: maig, Búger, Mallorca, Xesca Ensenyat

Publicat el 19 de març de 2012 per rginer
Sí, un grup de blocaires ens trobem a Búger, illa de Mallorca. Un motiu, I Jornades de Blocs i Literatura, a la memòria de Xesca Ensenyat.El díptic i programa d’aquestes Jornades el podeu trobar  – ACÍ –

És obert a tothom i des del seu país d’Itàlia, na Maria Folch arribarà a Búger per continuar la primavera de Roma, i des de Tavernes de Valldigna, n’Enric Marco ens ensenyarà el Pols d’Estels, de com veu el cel des de la Safor, i d’una mica més avall de la Marina Baixa en Joan-Carles Ortega  ens parlarà de les Anotacions rizomàtiques i des de la Ciutat de València en Josep Blesa Notícies from Nowhere, parlarà sense parar explicant la primavera valenciana, i na Belén Boira de Madrid.cat com també es pot defensar la nostra llengua, cultura i país des de la meseta. I compte que des d’Osona arribaran les reflexions d’un Cafè en Gra que en Josep Selva sap barrejar molt bé, fins i tot en un Coc Ràpid de na Carme-Laura Gil de l’esquerra de l’Eixample. No, ni de Paris, ni de Londres, de Reus, en David Figueres ens explicarà com són Els dies i les dones, i en Joan Alcaraz prop de la Brasa i al Caliu ens farà entendre del per què dels blocs de literatura i poesia. El boss d’aquesta casa, en Vicent Partal, Mails per Hipàtia, també hi treurà el nas. No podem perdre’ns les reflexions de Cupressus Semprevirens, Ricard Garcia i escoltar poesia sota un xiprer. I en Biel Mesquida Plagueta de bord explicant les seves últimes aventures editorials. A la Taula Rodona Blocs i Literatura ens trobarem amb na Antònia Vicens, en Sebastià Perelló, en Benjamí Villoslada, escriptors de ses Illes, amb moltes ganes de ser escoltats. Tot ben coordinat per n’Elisenda Farré.

I n’Antoni Caimari de la Fundació ACA ens ha facilitat un espai únic i inigualable, perque en el jardí d’aquest monestir laic a Búger (gràcies Toni Caimari) hi haurà un recital de poemes, de glosses, de mots, de vivències ….. Ricard Garcia, Joan-Carles Ortega, Carme-Laura Gil, David Figueres, Antònia Vicens, Sebastià Perelló, Maria Victòria Secall, tots ells poetes, i els assistents plegats, sentats sota els arbres, al costat de les flors, en silenci, escoltant i gaudint del recital de poesia com un postre desitjat després d’un bon dinar.

Tot plegat amanit amb oli d’oliva mediterrani i un bon cava per un pèndol de les petites oscil.lacions i una viatgera Chào Ông Viêt Nam, sota la mirada i l’aprovació, o no, de na Xesca Ensenyat L’Hidroavió Apagafocs. El seu fill en Marc Cerdó ens presentarà el llibre de la seva mare, Una Altra Vida. Els seguidors de na Xesca ja l’hem llegit, sí, en el seu bloc, capítol un rera altre. Ara aquesta novela virtual s’ha convertit en real, editada en paper. Va per tú estimada Xesca.

Tot fa molta patxoca i uns díes de primavera, ja entrant envers l’estiu, és un temps perfecte per una trobada.

Us animeu ?

Fotografia: R.G. Des de Puig de Randa. Alcúdia, Serra de Tramuntana, Cap Formentor i més avant en un petit bocí de terra es pot veure Búger. 

 

 


  1. I sí que fa mengera, amiga viatgera. La primavera en bona companyia i la paraula resolta, més que mai, omplint el cor de Mallorca. Siau Benvinguts! que deia Alexandre Ballester.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.