Protesta inaudita avui a Mandalay (Birmània)

He rebut notícies de la protesta inaudita de cinc monjos al temple de Maha Mya Muni a Mandalay. Han començat molt aviat pel matí fins ben bé les 2 del migdia. Les pancartes són ben explícites: Volem llibertat – Volem la pau – Prou de guerra civil – Llibertat per a tots els presoners polítics.

S’han aplegat més de cinc centes persones per escoltar el que deien. Han utilitzat altaveus, però les autoritats han tallat el subministrament d’electricitat. La gent els ha facilitat benzina per un generador.

No tinc noticies de cap intervenció per part de la policia militar, però sí que han marxat d’aquest monestir i s’han traslladat a un altre.
Des de la revolta del safrà l’any 2007 ( setembre ) no s’havíen vist més manifestacions dels monjos. N’hi han quasi un centenar empresonats arran els fets de 2007, i no se sap el nombre que van ser assassinats quan la policia militar va entrar als monestirs per
esclafar la revolta.

 Aquests cinc monjos no han estat identificats i no saben si són de Mandalay, o Yangon, o Sittwe o fins i tot si han creuat la frontera des d’un lloc desconegut.

La fotografia dels diaris editats fora del país i que la gent els hi ha fet arribar.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *