Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Neguit: Salut i Educació

Encara estic ‘fora de combat’ i a més no m’he adaptat al comfort del nostre país després del viatge a Birmània.

El meu neguit apareix quan llegeixo unes declaracions de l’Ilm. Conseller de Salut del nostre Govern en una entrevista a l’agència EFE:

La salut és un bé privat que depèn d’un mateix, i no de l’Estat. No hi ha dret a la salut, perquè aquesta depèn del codi genètic que tingui la persona, els seus antecedents familiars i dels seus hàbit, que és el que seria l’ecosistema de la persona. 
Va fer una crida a la responsabilitat moral dels usuaris del sistema de salut perquè, segons va assegurar, cada dia hi ha 1.300 visites programades a Catalunya que es deixen de fer perquè els pacients no es presenten a les cites.
(Jo diría que d’aquestes visites moltes són de fora de Catalunya …..)

Un segon neguit:

El senyor Manel Medeiros, técnic en educació, és el nou gerent de l’Institut Municipal d’Educació de la Ciutat de Barcelona. Escoles Bressol, escoles de formació de professional, escoles de primària, escoles de secundària de la Ciutat de Barcelona dependràn del senyor Medeiros. Escoles amb prestigi des de vells temps, de la Mancomunitat fins avui, passant per la República … Escola del Bosc, Escola del Mar, Escola Casas, Parc Guinardó, Tres Pins, Reina Violant, Escola Bressol Canigó, Bàrkeno, BIP, ara Putget, Serrat i Bonastre, EMAV i algunes més.

El senyor Medeiros va passar de ser militant d’Unió Democràtica de Catalunya l’any 2002 a Plataforma per Catalunya, partit xenòfob, racista i d’extrema dreta. Era el Secretari d’Organització d’aquest partit. Després de les eleccions del 20 de març 2011, va deixar el partit i torna a ingressar a Unió Democràtica. En la seva carta de renúncia, expressa que no marxa per raons ideològiques i expressa el seu afecte per Josep Anglada.
Llegeixo que és llicenciat en Història Medieval per l’Universitat de Barcelona i tècnic en educació.

Aquests dos neguits enterboleixen bastant la meva ànima.


  1. El primer neguit … medecina … La fotografia correspòn a la Biblioteca de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona …….  Dr Trueta, Dr Bartrina, Dr Pere Calafell, Dr Puigvert, Dr Gil Vernet, Dr Bellido, Dr Joaquim Trías.

    En l’arxiu podeu veure la Casa Trinxet de l’arquitecte Puig Cadafalch, carrer de Còrsega / Avgda. Diagonal. Escola de Formació Professional de la Dona, MUnicipal durant la República. L’any 1967 enderrocada vilment amb el vist-i-plau de les autoritats per N. y N.

    El meu segon neguit …..  educació …… Francesca Bonnemaison, Maria Rubíes, Rosa Sensat, Dr Estalella, Pere Vergés, Angeleta Ferrer, Pilar Benejam .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.