Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Sis anys d’absència d’una veu com els àngels

Publicat el 15 de gener de 2011 per rginer

Sí, ja fa sis anys que ens va deixar Victòria dels Àngels López Giménez, filla d’emigrants vinguts d’Andalusia, nascuda i veïna de l’Universitat de Barcelona.

Una veu celestial, com el seu nom, i que quan escoltes alguna de les seves interpretacions per la ràdio, de seguida saps que és una veu d’àngel. Toldrà, Mompou la seva música interpretada per ella és d’un altre món. El lied francès o alemany o les Bacchianas brasileres de Villa Lobos. Va enregistrar 22 òperes completes !! 
A Bayreuth, capital de la música wagneriana, encara recorden el seu pas per aquest festival interpretant Tannhäuser. 

Al Saló de Sant Jordi, un dia de gener de l’any 2005, erem una cua de gent per retre un homenatge sincer i acompanayar-la. Sobtadament, un home, desconegut, davant d’ella va començar a cantar amb una veu extraordinària. Va ser un moment, uns instants emotius que ni tan sols puc recordar la cançó que va interpretar, però va saber treure la seva tristor i emocions de la millor manera, cantant.

Música i pintura : William Bruguereau (1825-1905) i Plaisir d’Amour de Jean Paul Egide Martini (1741-1816) i la veu de Victòria dels Àngels.


  1. Del que, sur les ailes du chant, tinc un cd teu (va anar a parar, de manera miraculosa, sense passar per les meves mans -encara no se com-, del laionet a la fufluneta…)

    Dèixa-m’ho una mica més, una mica més la veu d’aquest àngel que, on wings of a song, ens canta.

    (Aquesta Irish Lullaby:  http://www.youtube.com/watch?v=Ke5n1kKFrjc ).

  2. Del tot d´acord amb els teus encesos elogis en aquesta gran soprano perquè sentint les seves interpretacions et sents transportat cap a una altra dimensió. L´enyorem tant…..i encara sort de tenir els seus enregistraments

    M´he permès la llibertat de fer-te una petita observació de català. 
    …..Una veu celestial, com el seu nom, i que quan escoltes alguna de les 
    seves interpretacions per la ràdio DE SEGUIDA saps que és una veu
    d’ àngel…….. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.