Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Escolta la resposta dins del vent … Blowin’ in the wind

‘Blowin’ in the wind’, una cançó, un temps, una generació, un activisme, una revolució,
i han passat molts anys, quaranta ??  Però el seu missatge, el seu sentit és encara vigent, molt vigent. Estem ben atrapats en una teranyina ara gegant i que un anomenat ‘boig’ vol trencar, i ho aconsegueix i ja està empresonat per aquest motiu. La revolució ha estat internet i tot el que una pensa, creu, però no ho diuen, ara ho podem llegir i treure’n conclusions. La teranyina es pot anar desfent …..

Però aquesta cançó em recorda el passat, que és a casa, però que també és present.
U Myint, un ancià ja birmà, economista, professor, lluitador, va agafar la guitarra i va començar a cantar aquesta cançó davant els malalts afectats per la sida, en aquesta casa-refugi de la NLD (National League for the Democracy) on continúa tenint cura dels malalts a Yangon (Rangoon), malgrat l’ordre de desnonament dels seus ocupants per part de la Junta.

U Myint i el fill de Suu Kyi, Kim, van cantar la cançó amb emoció. Aung San Suu Kyi a primera fila. La mare ja ha acomiadat al seu fill Kim. El seu visat ja no és vàlid, només quinze díes. Vol de tornada a Londres i la seva mare es queda. La història del seu país, no la ideologia, té una presència immensa. La seva paciència arriba a uns extrems humans molt al límit.  La independència aconseguida per el seu pare Aung San no es vol perdre; només cal lluitar per ser més lliures i arribar a una veritable democràcia, tots units, diversity in unity, com diu la Dra Cynthia Maung a la frontera.

– Fins quan una roca podrà resistir abans que se l’endugui la mar. Quan temps un poble haurà de patir per manca de llibertat. Fins quan seguirà l’home girant el cap
per tal de no veure-hi clar.
– Això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent.

La fotografia, mare i fill, el dia del comiat a l’aeroport de Yangon, tot just fa dos díes.
El video enregistrat d’amagat i enviat fora fronteres.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.