Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

HÀ NÔI Ceramic Road – Record Guinness

Hà Nôi està de festa i grossa !  De l’1 al 10 d’octubre celebra el seu mil.lenari. Els actes són diversos; culturals, artístics, de festa. Ja hi treballen fa més de tres anys. Les obres s’estàn acabant a temps i ho volen tenir ja tot a punt el 26 de setembre.

L’any 2007, una periodista, Nguyen Thu Thuy, va guanyar el premi per la originalitat de la seva idea en un concurs organitzat per les autoritats locals de Hà Nôi en temes urbanístics.

Construir un mural de quasi 7 km de llargada i 0,95 m d’alçada, al llarg d’una de les avingudes més importants de la Ciutat, fins arribar al pont Long Bien que travessa el Riu Roig.
Els motius d’aquest mural havíen de representar els sis periodes de les diferentes dinastíes gobernants al llarg del mil.leni, més dibuixos fets per els infants, pintura contemporània i també obert a artistes d’altres països.

La veïna Bat Trang , el poble ceramista més important de Viêt Nam, sería el proveïdor de les tessel.les, les petites peces de marbre, o terra cuita o vidre amb les que es fan els mosaics. Més de cinquanta entitats culturals i ambaixades de diferents països van voler contribuïr  en la construcció d’aquest mural tan peculiar.
Con duong gom su (la carretera de ceràmica) ja és a punt, i la periodista Nguyen Thu Thuy ha informat que els resposables del Llibre Guinness arribaràn a Hà Nôi per certificar aquest record tan peculiar.

Finalment el mural té una llargada de 3,95 kms al costat mateix del Riu Roig. Uns 7.000 m2 de peces de ceràmica dels diferents artistes que hi han col.laborat.

Aquí en teniu, i també en l’arxiu, algunes fotografíes per poder admirar aquesta ‘Ceramic Road’. El novembre de l’any passat quan vaig ser a Hà Nôi anava veient com diferents artistes treballàven al seu ritme en aquest mural. De vegades tota una classe d’una escola de la Ciutat, o un home o una dona en solitari. 

Serà una setmana de joia per els habitants de Hà Nôi o Thang Long. Celebraràn el seu mil.lenni, no pas cap victòria, ni aniversaris de guerres, de lluita, de violències. Seràn unes festes de pau, d’alegria i per damunt de tot, l’orgull de ser vietnamites.

Publicat dins de Hà Nôi | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.