Matí de Sant Joan trist

He passejat aquest matí pel barri … restes de petards, focs artificials, coets, paperets, un contenidor tumbat, … restes d’una revetlla plena de joia. Ahir nit, famílies i amics al voltant de la taula a les terrassetes de les cases de veïns. El pati de veïns era ple de gent i de llums. 
El cel s’omplia de colors ben a prop de la lluna. Els coets pujàven  i viatjàven directes a ella que ens donava ja llum i ens vigilava.

Però és un matí trist, molt trist; 12 persones van perdre la vida ahir a mitja nit en creuar la via del tren al baixador de la Platja de Castelldefels per arribar a la platja i celebrar plegats la revetlla vora la mar.
El grup era de trenta persones; dotze han mort i un nombre que desconec són als hospitals amb ferides molt greus.
El tren d’Alacant, precisament el d’Alacant on es celebren les festes de Sant Joan, va seguir el seu camí a Barcelona i es va trobar amb el grup de gent que temeràriament creuava les víes.
El pas soterrat per creuar les víes era allà …  
De petita sempre em mirava les màquines de tren, aquelles que treien molt de fum i embrutàven les façanes de les cases del carrer d’Aragó. Un cosí de la meva mare era maquinista i alguna vegada hi havia pujat en aquests monstres. Feien por. 

Una revetlla trista, trencada brutalment, una decisió mal presa i molts morts .. molts.

No pot ser un matí lluminós; molt trist i només puc enviar el meu sincer condol a totes les famílies que han perdut un ésser estimat, jove molt jove.

La fotografia d’un matí encara fosc però que ja comença a il.luminar-se per la llum del sol en les aigües d’un llac d’un país llunyà.

2 pensaments a “Matí de Sant Joan trist

 1. M’acabe d’assabentar.
  Dotze vides,
  de socarrel extirpades.
  Quina pena, collins !
  Aïllat visc.
  Darrerement,
  sols escolte
  música en anglès.
  Visc aïllat.
  Ells, han marxat.
  Tots plegats.
  M’has transmés,
  aquest sentiment.
  Ignominia. 
  Revetla trabucada,
  Dol sense consol.
  Fatuïtat immensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *