Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Poetes i escriptors

Publicat el 7 de juny de 2010 per rginer
El motiu de la fotografía el podreu saber si desitgeu ‘vull llegir la resta … ‘

Enguany no he escrit un apunt que apareix habitualment en el meu bloc; agraïr a tots els poetes i escriptors blocaires d’aquesta casa per les bones estones que em fan passar. També hauría d’incloure els articles d’opinió i sensacions i sentiments, i també els blocaires ‘corresponsals’ que viuen lluny de la meva Ciutat. Al llarg dels anys, com a veïna d’aquesta casa, he anat aprenent noves formes de llenguatge, noves paraules, fruir de poemes meravellosos i magnífics, dibuixos, fotografíes, conèixer indrets, històries, nous llibres, sensacions. No fa pas gaires díes s’han celebrat setmanes de la poesia, i tots hem pogut copsar com els escriptors i poetes són vius, il.lusionats, i ens obsequíen amb belles paraules. Tot aquest món blocaire dins un Vilaweb que ens regala dia si dia també amb les seves noves tecnologíes amb programes de televisió, entrevistes, editorials, notícies, activitats. Ja ho he manifestat més d’una vegada; m’hi trobo bé, molt bé, en aquesta casa. Un poeta, un actor, Zarganar, empresonat a l’estat de Kachin a Birmània, no té la llibertat per poder escriure, ni tan sols ajudar a la pobra gent que va patir el cicló Nargis ja fa dos anys. Per aquest fet, ajudar al poble, sense autorització de la Junta Militar del seu propi país, va ser detingut, empresonat, jutjat i comdemnat a 65 anys de presó. Ha pogut fer arribar un petit poema al seu amic Hein Lin des de la presó de Myitkyina. És el meu agraïment a tots els poetes i escriptors del món.
EXCLUSIVE: Zarganar – A New Poem from inside Hell  

Enllaçant amb l’escriptura, els escriptors, els llibres, els blocaires, la fotografia que podeu veure correspòn a Kuthodaw Paya a Mandalay on podeu veure ‘El llibre més gran de món’.
Es va escriure l’any 1857 directament en 789 blocs de marbre on està escrit el Tripitaka, canon del budisme. Cada bloc/página té la seva pròpia stupa o capella individual.
Per poder llegir els 789 blocs es necessiten 450 díes. L’any 1900 es va fer una impresió en paper; 38 volums de 400 pàgines cadascún.
Un bloc de marbre …. un bloc escrit que apareix en una pantalla en un diari digital.
Les paraules continúen éssent el fil de la nostra vida, escrites en un bloc de marbre, en una pàgina de paper, en un bloc virtual, en una fusta, en una pared, en una mà.

Avui fa 14 anys i 325 díes que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.


  1. gràcies a tu per ser-hi. Vilaweb, sense tu, seria menys universal i humana. Hi ha moltes coses, a més a més, que el rastres s’hi deixen més en l’ànima que en els bits. I això, cadascun, s’ho sap per les històries viscudes junts o/i compartides.

    Un muaaaaaaa ben gros. 

  2. Crec que vas ser tu qui va anomenar així Vilaweb. Jo m’imagino més un Àgora, una plaça on la gent xerra i discuteix o informa de coses que si no fos per ells no sabriem, com ara fas tu amb les teves experiencies a Birmània i Viet-Nahm.
    Malhauradament no tothom pot discutir a l’àgora com bé denuncies….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.