Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Seminari Internacional – El rol de les ètnies en el procés de pau i reconciliació a Birmània

Publicat el 5 de febrer de 2009 per rginer

Demà divendres, dia 6 de febrer 2009, tindrà lloc a Casa Àsia, durant tot el dia un interessantíssim i important seminari on es parlarà de :
– La Revolució Safrà: dones i monjos
– No violència: pau i drets humans
– Reconciliació i referèndum constitucional
– L’oposició a l’exili
– Els media en la resolució de conflictes
– Els periodistes com a actors de pau
– Dones: líders de pau
– El futur dels presos polítics
– El Parlament Europeu i Birmània.

La Dra. Concha Pinós, Directora del Seminari i de Birmània per la Pau ha aconseguit dur a terme aquest seminari on seràn protagonistes i principals oradors de les diferents ponències  des de’l Venerable Sayadaw U Uttara, secretari de la Intl’ Organisation of Buddhist Monks, passant per  Soe Aung, Zoya Phan de l’ètnia Karen, Dr Win Naing, U Kyaw Thwin, Nang Seng de l’ètnia Kachin, Charm Tong de l’ètnia Shan, Htet Aung Kyaw, ex militar, New Aung i Andreu Felip, Sabina Puig, Xavier Rubert de Ventós, Jordi Urgell, Raül Romeva, David Bondia, Siscu Baiges, Gaspar Hernàndez, Silvia Escobar, Carme García, Mark Farmaner, director de Burma Campaign UK i altres personalitats. Us recomano de fer una ullada a l’enllaç per saber-ne una mica més del que es ‘courà’ en aquest seminari.
http://birmaniaporlapaz.blogspot.com

La fotografia correspòn a un infant de l’ètnia Mon, un 3% de la població de Birmània. Viuen al sudest del país. Van arribar al país del sudest asiàtic o el sud de l’Índia durant el secle VIè. El regne dels Mon va ser un estat relativament estable al llarg dels secles. Són els responsables d’introduïr el budisme theravada. També han lluitat contra l’exèrcit de la Junta; el New Mon State Party ( NMSP) i la seva branca militar Mon International Liberation Front.
La mirada de l’infant és de preocupació, o de cansat, o de no saber quin futur li espera …..  una mirada perduda a l’infinit. Hi han més de cent ètnies a Birmània; més de 50 llengües.
Aquest serà un Seminari important. 

Casa Àsia m’espera ……..

Avui fa 13 anys i 104 díes que Daw Aung San Suu Kyi està empresonada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.