PIGS …… els països intrusos

En aquest forum de Davos,  dels rics, del poder i perquè no dir-ho, d’un govern invisible en aquest món, s’ha pronunciat la paraula PIGS diverses vegades. Traduït literalment de l’anglès, vol dir, és clar, ‘porcs’. Bé, doncs no …

P – Portugal
I – Italy
G – Greece
S – Spain

Doncs, els mediterranis, gràcies als ‘pigs’ un animal de bona fe, sumís i fàcil de criar, ens donen moltes satisfaccions i bones menges. El que no ens dona aquest poder o govern invisible és ètica i humanitat i nosaltres ens creiem tot el que ens diuen i volem ser com ells, i volem ser dins aquest govern invisible que fa i desfa per tot el món, i volem ser millors que ningú, i especulem, i només volem acumular bitllets i monedes, i volem consumir i consumir tot el que aquest govern invisible ens diu quins són els productes a consumir; i anem eliminant tot el que la terra ens ofereix perque aquest govern invisible ho decideix; aigua, animals, bosc, collites, homes, dones, infants …… i també ens anem convertim en ‘BANKSTERS’, paraula que els americans van utilitzar en la depressió dels anys 30 – banc = gangsters.
Mentres no tornem a ser el que som, i defensem tots junts el que tenim i el que podem oferir a altres països que són sota aquest imperi d’aquest govern invisible … no veig un horitzó gaire clar. Ara aquest govern invisible, alguns, diuen que en John Maynard  Keynes va saber com canviar l’estat d’ànim i la economía després de la segona guerra mundial, quan durant molts anys tothom  considerava les seves teoríes carrinclones, antigues, sense sentit.
M’agradaria no un segon govern invisible, més aviat, un govern molt VISIBLE, tots plegats i tenir la confiança i la força per plantar cara, amb fets i paraules, a aquest govern invisible de banksters que fa ja tants i tants anys ens envolta.
Les imatges de l’acomiadament de treballadors de la Pirelli a Manresa m’han arribat al més profond de la meva ànima. Quina humiliació; quina vergonya; quina poca humanitat; on es la teia ben encesa per enfrontar-se a aquests capitalistes buròcrates i funcionaris d’aquest govern invisible ?
Un video del meu admirat periodista John Pilger que va gravar l’any 2001 .. molt actual en aquests moments. El reportatge centrat a Indonèsia, pot ser igualment vàlid per molts altres països.


 

Un pensament a “PIGS …… els països intrusos

  1. Tinc algún problema amb el meu ordenador que ara no em permet veure el vídeo.
    Però jo, en aquests casos, sempre dic el mateix:
    Donem una oportunitat a l’esquerra.
    Sempre han governat les dretes i el centre, i aquests és evident que defensen els interessos del capital, i per ells el els sofriment de la gent són danys col·laterals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *