Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

Tornar: De la placidesa a la terrabastada

Publicat el 25 de gener de 2009 per rginer

Vaig tornar ahir a casa. De la placidesa de les terres escandinaves cobertes per la neu, vent encalmat, fred, boirós, gris, paisatges plàcids ( em van recordar la pel.lícula dels germans Cohen ‘Fargo’) el vol de Santa Ryanair es va enlairar i més de cent persones vam volar direcció sud. Vint minuts abans d’arribar, el comandant ens informa ‘ I’m afraid, but we will have a complicated landing; it’s windy’ – Ho sento molt, però l’aterratge serà complicat; fa molt de vent. Bé, vaig pensar, estem en terres on bufa la tramuntana, i ja és el que toca. Van ser quinze o vint minuts de salts bruscos, d’una banda a l’altra, de dalt a baix, i el comandant intentant estabilitzar l’avió per la força del vent. Va fer un bon aterratge i així li vaig dir en sortir. El que no podía pas pensar és el mal que aquest vent ha fet a casa nostra. Ha estat una arribada trista; uns infants practicant esport un dissabte matí, com cada setmana, un xicot vigilant casa seva i altres persones, mortes per aquest vent sobtat que ha bufat i ens ha dit que ‘ febles sou els humans davant la natura’. 
Per la ràdio, al cotxe, un locutor que no m’agrada gens el seu parlar, va obrir les notícies tot dient ” Avui la gran notícia ha estat el vent ….. ‘ Penso que hagués pogut començar tot dient, avui és un dia trist ……
Vaig dinar en una fonda i vaig passar per davant la casa on va nèixer el nostre gran poeta Salvador Espriu. Millors vibracions. Tornar a taula amb les menges de casa; peus de porc estofats amb salsafins; entrar a casa. En Monty donant salts d’alegria.
Torna el dia a dia, i demà comença la festa del Têt a Viêt Nam, l’any nou llunar, l’any del búfal. Bon anys, segons les seves creences. Ja us ho faré saber.
La notícia al barri, trista novament … Can Benet, el ‘nostre bar’ el nostre racó, tancarà portes definitivament el dia 1r de febrer, per tornar a obrir, tots ho esperem, d’ací a dos anys.  Els okupes van marxar. El graffiti ja no hi és. Ahir s’ho van passar molt bé tornant a veure per la tele al Barça.
Tornen els matins de diumenge. Vaig a comprar El Punt, esmorzar, i a veure na F. que segur que ja m’està esperant.
La fotografia de la placeta del barri …… novament a casa. 


  1. En Monty, Can Benet (d’aquí dos dies altre cop obert), el barça en plenitut de facultats (‘tal vegada deu no existex, però Messi si: disfruta el moment”), la placeta, el barri i els seus racons, la ciutat a cop de metro, el Montseny a cop de ‘laionet’, el bosc, l’arbre caigut, la branca morta, la fulla seca enduta pel vent (aquesta ventada ha estat tràgica però el vent ha fet poda, espai de llum per la branca nova, pel fruit que vindrà), la mimosa coberta de poncelles amb delit d’esclat, tantes flors… 

    lo gat multiplicat a dins i fora de casa i del celler, L’Islay i en Lluquet i aquests dos que t’estimen

    et donem la benvinguda

    fuflunera i

    delicadament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.