La denúncia: Dones assassinades

No he escrit cap apuntament fins avui. No ho he oblidat. I des del primer dia de l’any fins ara han estat assassinades moltes dones. En les meves denúncies no poso mai un número, una estadística. La companya blocaire Coc Ràpid, la Carme, no falla mai, i denuncía el crim i ens recorda que ja són 15 a dia d’avui. Terribles. Crims cruels, injustos, sense sentit. Una violència masclista sense precededents. I molts d’aquests crims comesos per homes que havíen estat jutjats i amb ordre d’al.lunyament. On és la protecció ?

Sense assassinat no hi ha notícia. És la realitat.

La meva tristor, el meu sincer condol, la meva ràbia continguda, davant tots aquests crims   sense sentit. No, aquesta violència no sembla tenir aturador, no el té, i la societat fem poc o res per evitar-ho.

Madrid, Rivas (Madrid), Huércal (Almeria), Burlada (Navarra), O Carballino (Pontevedra), Seseña (Toledo), Súria ( Bages ), Mora (Toledo), Campello (Alacantí), Daimiel (Ciudad Real ), Santa Perpetua de la Mogoda ( Vallès Occidental ), Redondela (Pontevedra), Quart de Poblet (Horta Oest ), Villanueva del Fresno ( Badajoz ).

Les flors d’una branca d’un ametller que em van regalar ahir de la falda de la muntanya de Montserrat. La vida, la primavera ens obre la porta, no per aquestes quinze vides, dones.

 

 

La denúncia: Dones assassinades

 

És trist haver d’escriure aquest apuntament ara, aquesta setmana, però no és ben cert que encara és més trist haver-ho de fer al llarg de tot un any. Una violència cruel, sense sentit, injustificable i no, no té aturall.

DSC_0300

24.11.16 – Fuenlabrada, Madrid. Una dona va ser escanyada dins el cotxe presumptament per la seva ex parella. Ha estat detingut.

18.12.16 – Pobla de Mafumet, Tarragonès. Dona de 44 asnys assassinada per la seva ex parella. Ha estat detingut. Va confessar el seu crim.

18.12.16 – Vigo. Dona jove de 25 anys. Morta a ganivetades per un ex novio que es va intentar suicidar. Va ser detingut.

19.12.16 – Barcelona, Barri de Les Corts. Dona assassinada a trets per la seva parella i posteriorment es va suicidar.

El meu sincer condol, i moltíssima tristor, molta. Unes flors de color lila d’una planta prop d’un monestir de la Safor amb gotes d’aigua com llàgrimes davant aquests fets cruels i sense justificació.

La denúncia: Dones assassinades

 

 

Tres dones assassinades al llarg d’aquest mes de novembre. No existeix l’aturall a aquesta violència injusta, cruel i sense sentit. El meu sincer condol, i la meva tristor, molta tristor.

DSC_3938

03.11.16 – Burgos. Dona assassinada presumptament per la seva ex parella a ganivetades. Ha estat detingut.

17.11.16 – Palma de Mallorca. Dona assassinada a cops presumptament per el seu company. S’ha intentat suicidar. Detingut.

18.11.16 – Virgen del Camino, León. Dona assassinada a cops de destral presumptament per el seu company amb ordre d’al.lunyament. Posteriorment s’ha suicidat.

Unes flors d’un jardí botànic molt lluny de casa, boniques, plenes de vida.

La denúncia: Dones assassinades

 

Novament la denúncia. Fets execrables i injustificables.Tres dones assassinades en aquests últims díes.

DSC_3801

20.10.16 – Fuentes de Oñoro, Salamanca.  Dona de 51 anys assassinada presumptament per la seva parella. Ha estat detingut.

26.10.16 – Calp, Marina Baixa. Dona assassinada a cops presumptament per el seu marit. Posteriorment l’home s’ha suicidat.

28.10.16 – Xella, Canal de Navarrés. Noia, adolescent de 15 anys, assassinada presumptament per un amic, company. Ha confessat el seu crim i ha estat detingut.

 

DSC_3829

Ràbia, dolor, sense entendre el perquè d’aquesta violència que no té aturall. La meva tristor i el meu sincer condol.

I les flors escollides de diferents indrets que estimo.

 

 

 

 

La denúncia: Una dona assassinada

20.10.16: Una dona jove, vint-i-sis anys, amb els seus dos fillets petits, al carrer, al poble d’Olivares, Sevilla. Va ser assassinada a ganivetades per la seva ex parella, a qui havia denunciat. El presumptre autor va ser detingut posteriorment.

El meu sincer condol, tristor i ràbia a la vegada per aquest nou crim execrable, sense més, injust i les fredes estadístiques van augmentant el nombre de dones que han mort enguany de forma violenta.

I la denúncia que no ha de quedar en un calaix, no, continuar, malgrat aquesta violència sembla no tenir aturador.

DSCN7893

Unes flors llunyanes de l’altra punta de món.

La denúncia: Una dona assassinada

Novament la denúncia. La dona, jove, de 32 anys va ser assassinada, a ganivetades, presumptament per el seu marit, que va ser detingut, el propassat dia 7 d’octubre, a Arévalo, Àvila. Dos fillets petits veuran canviades les seves vides, per culpa d’un crim execrable, injust i cruel, sense justificació.

La meva tristor, molta, i el meu sincer condol.

Quans posts he escrit denunciant ? Molts, els que més en aquest bloc. Des de l’any 2008 quan vaig començar a fer-ho. Molts mesos, setmanes, díes. I el nombre de dones assassinades continúa. No sembla que pugui deixar d’escriure i denunciar. Els fets m’ho confirmen dia a dia.

Unes flors d’una illa molt llunyana de l’altra punta de món.

 

La denúncia: Dones assassinades

 

Dies de setembre, on sembla que la calor ens va deixant, però no la violència masclista, cruel, injusta, terrible.

15.09: Esplugues de Llobregat: Dona assassinada a casa seva. La seva filleta de quatre anys present. L’home, presumpte autor, exparella de la dona, va fugir i va intentar suicidi. Ha estat detingut.

16.09: Eivissa. Dona jove assassinada al replà de casa seva per la seva ex parella, a ganivetades. Posteriorment el presumpte autor es va suicidar.

La meva tristor, i la ràbia per aquests nous crims execrables i injustificables, i el meu sincer condol. No podem més que anar denunciant i denunciant, i sembla ser que aquesta violència no té aturador.

DSC_0125 (1)

Flors meditarrànies trobades en diferents llogarets del país.

La denúncia: Una dona assassinada

 

Avui llegeixo que han trobat el cos d’una dona desapareguda el mes de juny, a Torrevella, morta de forma violenta i emparedada en un quartet de comptadors d’un edifici del poble. La seva parella ha confessat el crim i ha estat detingut.

Tenia 32 anys, i dos fills. Horror i ràbia per aquest nou cas de violència masclista, i el meu sincer condol i la meva tristor, molta tristor, davant aquesta violència sense sentit, injusta i cruel.

Un narcís preciós, ple de vida, en un racó del Pirineu.

 

La denúncia: Dones assassinades

 

 

 

Des del mes de maig no he publicat cap apuntament denunciant aquesta xacra, terrible, injusta, violenta. Violència de gènere, masclista. Tornaré a fer-ho, com abans, perque aquesta violència no s’atura, continúa. I la denúncia ha de ser visible, pública, un crit per demanar justícia i més suport.

Des del mes de gener d’enguany, fins avui, han mort assassinades 28 dones. A Catalunya tres dones, País Valencià i Illes vuit dones, Aragó tres dones, i així podem anar sumant. En aquest llistat no s’inclou el nombre de dones que van ser malferides i han mort posteriorment, o d’altres que encara no saben si va ser per violència masclista. I tampoc apareixen les dones que han tingut la sort de no morir.

La meva tristor, i ràbia alhora, i el meu sincer condol. Continuarem amb la denúncia, i poques esperances, la veritat, de que un dia no es publiquin ja cap més apuntament denunciant aquest horror.

Unes flors d’un baladre que sorprenentment han florit quan ningú s’ho esperava.

La denúncia: Dones assassinades

 

 

Un mes d’abril dolent. Continúen les morts injustes, cruels, de dones assassinades i la meva denúncia, i no sembla que aquesta violència es pugui acabar mai.

DSC_0380

10.04.16 – Lugo. Dona assassinada a ganivetades. L’home el presumpte autor, ex company, ha estat detingut.

12.-04.16 – Benidorm, Marina Baixa. Dona assassinada a ganivetades. El presumpte autor, ex parella de la dona i denunciat per maltractaments, ha estat detingut.

14.04.16 – Sant Feliu de Llobregat, Baix Llobregat. Dona assassinada a trets davant la filla petita i una amiga. L’autor, company de la dona, s’ha suicidat.

18.04.16 – Salamanca. Dona trobada morta a casa seva. Assassinada. Detingut el presumpte autor, ex parella de la dona, i amb una ordre d’al.lunyament.

24.04.16 – Valls, Baix Camp. Dona assassinada a ganivetades a casa seva. El presumpte autor, la seva parella, ha confessat el crim i ha estat detingut.

DSC_0444

El meu sincer condol i la meva tristor per aquesta violència sense sentit.

Unes flors de primavera trobades al Pirineu tot just fa uns díes.