Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

10 de febrer 2013 – Tê’t: Any Nou a Viêt Nam

Publicat el 27 de gener de 2013 per rginer
El 10 de febrer 2013 entrarà el Nou Any a Viêt Nam i la serp és l’animal del zodiac d’enguany. El drac haurà acabat el seu any.
La serp no parla gaire, però és molt sàvia. Està associada amb la terra humida, els pantans, els manglars. La serp simbolitza la revolució eterna de la vida de l’ésser humà i la seva regeneració, successió o dissolució. Els nascuts al llarg de l’any de la serp són amables, bona gent, solidaris, calmosos, però tenen uns rampells sobtats que els fa perdre els estreps. Són persistents i saben prendre decisions. Les seves millors hores són des de les 9 a les 11 del matí.

Els que han nascut en els anys 1917-1929-1941-1953-1965-1977-1989-2001 tenen com a símbol del zodiac vietnamita, la serp.

A Viêt Nam la serp és molt venerada i és considera un animal que dona sort, feina i es prenen bones decisions per un futur. Vaig escriure un apunt del poble de Lê Mât on tothom viu, treballa i guanya diners gràcies a la serp. 

Quan vaig viatjar per primer cop a Viêt Nam l’any 2006, vaig anar de Hà Nôi a Sa Pa en autobús. El canvi de continent, de menjar, va provocar que el meu estomac no funcionés com era habitual. En una parada per dinar, la senyora del petit establiment hem va convidar a beure un gotet de ‘licor de serp’, molt bona per el cos, se’m va dir. Dins la botella hi havíen un parell d’aquests animals. Vaig acceptar el convit. No tenia mal gust, amargant, i vaig repetir. El que sí puc dir és que en arribar a Sa Pa el meu estomac es va revolucionar del tot, una neteja total, i l’endemà fresca com una rosa. El licor de serp va fer miracles.

Els amics ja m’han escrit que han començat a preparar el Tê’t. Jo de moment aniré a dinar el proper dia 2 de febrer, la nostra Candelera, a un restaurant vietnamita, dels de veritat, i podré començar també la celebració de l’any de la serp. Tot és un batibull a Viêt Nam, ara, avui i al llarg dels propers quinze díes per preparar el Tê’t.

Fotografia: Segells de Viêt Nam per commemorar l’any de la serp.

Arxiu: Licor de serp. Camí de Sa Pa. Setembre 2006. RG.
Viatgera convençuda que la serp pitó em donarà sort. Delta del Mekong. 2006. RG.
 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.