9 de desembre de 2009
0 comentaris

El ple de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola aprova donar recolzament a la consulta sobre la independència de Catalunya del dia 13

La comissió ciutadana el Palau d’Anglesola Opina (PAO) farà la cloenda d’actes informatius sobre la consulta popular per la independència de Catalunya amb una taula rodona, el proper dissabte 12.
Hi participaran els veïns i veïnes del Palau: Francesc Balcells, Emili March, Eloi Palau, Magda Serra i Carme Serrano, així com Josep Pont, membre del CAC, ex-parlamentari, ex-president de la Diputació de Lleida i ex-alcalde de Bellpuig.
L’acte tindrà lloc a les sis de la tarda al Local Sociocultural del Palau (darrera de la casa de la vila).
El ple extraordinari de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat donar recolzament a la iniciativa sorgida de la comissió ciutadana el Palau d’Anglesola Opina (PAO)  de celebrar una consulta popular sobre la independència de Catalunya, el proper dia 13.

El punt s’ha tractat a partir de la petició del PAO i del grup d’ERC, al que també el grup de CiU hi ha volgut donar suport.
En les intervencions Trini Torné, portaveu d’ERC, ha justificat la presentació de la moció tot dient que la “llibertat d’expresió és un dret constitucional”. I que no s’ha de renunciar a possibles consultes per por de represàlies
Per la seva part Carme Tàpies, portaveu de l’Agrupació Units pel Palau (AUP), ha dit que com a grup polític independent tenien el “deure de ser imparcials”. I ha afegit que tothom té “el dret de decidir per si mateixos”.
Una vegada s’ha aprovat el punt, amb sis vots favorables (CiU i ERC) i tres abstencions (AUP), l’alcaldessa Montse Meseguer, que abans havia donat suport al punt en nom del grup de CiU, ha fet una reflexió sobre l’evolució de la democràcia, una “lluita constant de la població per poder decidir”. I que en aquest procés poden sorgir moviments ciutadans en un moment de desencís com l’actual.
Personalment, ha dit Meseguer, “estic molt contenta de que hi hagi una plataforma popular”. Ha afegit que “estem entrant a formar part d’un moviment molt important” que pot canviar el destí de Catalunya.
Ha felicitat la iniciativa del PAO i que “els resultats no ens han de desanimar, queda molta feina per fer”. I ha afegit que és un repte molt important per aconseguir una Catalunya lliure “desvinculada de l’Estat espanyol”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!