26 de març de 2010
0 comentaris

PSC i PP s’uneixen contra les consultes consultes populars a Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha refusat amb els vots de PSC i PP una proposta d’ERC perquè el consistori doni suport a les consultes ciutadanes, que es presentava per segona vegada al ple i que ha estat votada afirmativament per CiU i ICV. El president d’ERC a l’ajuntament, Jordi Portabella, ha criticat que els socialistes votin conjuntament amb el PP i ha dit que no demanen que l’ajuntament organitzi la consulta, ‘sinó que no faci el ridícul i doni suport a les consultes organitzades pels ciutadans’.

En l’ocasió anterior quan ja fou debatuda la proposta, ICV es va abstenir i, en canvi, ara hi ha votat favorablement perquè ‘la democràcia representativa ha d’anar acompanyada de processos de deliberació ciutadana’.

El president del grup de CiU, Xavier Trias, ha mostrat els seu suport total a la proposta, i ha considerat que tots els grups haurien de ser favorables a la participació ciutadana. ‘No es pot dir que sí a unes consultes i no a les altres, és ridícul’, ha dit Trias.

Per la seva banda, els socialistes han refusat la proposta perquè no comparteixen ‘ni el fons ni la forma’. Alberto Fernández Díaz, ha dit que la proposta ‘no enganya a ningú i cerca el suport a les consultes independentistes’.

La mateixa proposta va ser refusada en el ple de gener però, en canvi, va tirar endavant en el ple del districte de Gràcia. La decisió del districte gracienc no és vinculant si abans no l’aprova també el ple municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!