14 d'abril de 2008
Sense categoria
1 comentari

Normes de funcionament del xat i del programa usat

Normes de funcionament del xat
–Aquest és un xat moderat per la redacció de VilaWeb. Qualsevol persona pot enviar una pregunta però aquest no es publica de forma automàtica. D’entre totes les que van arribant la redacció selecciona les que considera que són més adequades en cada moment del debat i les va publicant per tal que siguin respostes pel convidat. (Demanem que no envieu la mateixa pregunta diverses vegades, amb una de sola és suficient)
–En qualsevol moment del debat els moderadors poden plantejar una enquesta. La resposta a aquesta enquesta és totalment voluntària. Només es pot votar una vegada i l’enquesta no té cap més finalitat que reflectir l’opinió de les persones connectades en aquell moment al xat.
–Els moderadors poden proposar també enllaços a webs externes, fotografies, vídeos o documents. Aquests elements multimèdia apareixen de forma simultània en totes les pantalles. Si no els voleu veure o llegir podeu tancar-los.
–El xat durarà una hora. 

 

Com funciona el programa de xat?
–VilaWeb ha arribat a un acord amb l’empresa canadenca CoverItLive per a usar el seu sistema de debats online i per a traduir-lo aviat al català. La novetat del sistema fa que per a aquesta sèrie de debats encara no estigui disponible en català, per això la interfície és en anglès.
–Si entreu en aquesta pàgina mentre hi ha un debat en marxa trobareu de forma automàtica obert el xat. Si entreu quan no hi ha cap xat en marxa podeu llegir els xats que ja han acabat punxant sobre la finestra corresponent a cada xat, que tindrà la frase “Replay this Live Blog”.
–Per a enviar una pregunta heu de posar el vostre nom en la finestra de sota del tot a l’apartat “Your Name” i la pregunta immediatament a sota. Quan punxeu sobre el botó verd “Send” la pregunta arriba al moderador, que decidirà aleshores quines de les preguntes, d’entre totes les que li hauran arribat, planteja al convidat.
–La conversa té lloc en la finestra principal, on apareixen els comentaris dels convidats i les preguntes que formula el moderador, així com els elements multimèdia.
–Cada vegada que un element multimèdia és proposat al lector (una enquesta o una fotografia o un vídeo) podeu tancar-lo sense que això afecti el xat
–Concretament en el cas de les enquestes us apareixerà un formulari amb dos botons a sota que indiquen que voleu que el vostre vot sigui comptat (per a la qual cosa heu de triar una opció i pitjar sobre “Submit”) o que declineu participar (i en aquest cas heu de pitjar el botó “No Thanks”)
–Quan us proposem un enllaç a una pàgina web podeu punxar-hi sense por ja que s’obre la web en una altra finestra i no perdeu el xat.

  1. Vilaweb ja va fer una sèrie de xats fà anys i era molt senzill entrari. I hi teniem un moderador també.

    Clar que eren altres temps. Quan erem més civilitzats.

    Potser sigui millor així, amb censura prèvia.

    Que repartiu força Nihil Obstat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!