4 de novembre de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Transport alternatiu

Sóc usuària (o, més ben dit, damnificada) diària de Rodalies Renfe C-2, i, per tant, també del pseudollenguatge que s’han inventat per, suposo, mitigar tot aquest reguitzell de catàstrofes i enganys encadenats. Però m’ha sorprès observar que VilaWeb també utilitza el terme “transport alternatiu”, terme erroni que, pel cap baix, deu tenir pretensió d’eufemisme. Mirem, si no, com defineix ‘alternatiu’ el DIEC: ‘Que s’esdevé amb alternança’, ‘que ofereix dues o més coses, de les quals cal escollir una (…)’.

Doncs no, aquí ni hi ha alternança, ni ningú ofereix dues o més coses, sinó tot al contrari. O potser és que han confós els autobusos amb bicicletes, perquè aquesta és l’altra definició d”alternatiu’: ‘Que no es basa en les tècniques o els hàbits propis de la societat industrial’. Altres qualificatius, com pal·liatiu o substitutiu, potser serien més adequats per a la mena de pedaç que ens han endinyat per transportar-nos a la capital.

Sí, amb la Renfe, a més de víctimes d’ineptitud i negligència, som víctimes de continus enganys, i també en el llenguatge.

Maria Rosa Ferrer (30 d’octubre de 2007)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!